eur:
397.18
usd:
356.59
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Együtt ettek, aztán átvágták a torkát

Együtt evett későbbi gyilkosaival Meredith Kercher. Az olaszországi Perugiában meggyilkolt brit diáklány lakótársa és annak barátja továbbra is őrizetben marad.

A Meredith Kercher ügyét vizsgáló egyik bíró úgy véli, nem szükséges újabb boncolást végezni a lány holttestén. Claudia Matteini döntése nyomán a tetemet hamarosan kiadhatják az áldozat családjának, bár a hatóságok erről még nem értesítették a hozzátartozókat.

A bírónő több igazságügyi orvosszakértő meghallgatása után hozott határozatot.

Claudia Matteini azért hívta össze az orvoscsoportot, hogy annak tagjai - a korábban elvégzett boncolásról szóló jelentés alapján - megállapítsák, pontosan mikor halt meg Meredith Kercher, mennyi ideig szenvedett, miután átvágták a torkát, és milyen szexuális aktusban vett részt, mielőtt megölték.

A nyomozók szerint szinte biztos, hogy az áldozat együtt evett azokkal, akik még aznap este meggyilkolták. Giuliano Mignini, az ügy vizsgálóbírája elmondta: Meredith Kercher nyelőcsövében gombát találtak a boncolás során.

A diáklány késő délután két brit barátnőjével pizzát és jégkrémet evett: ők később elmondták, hogy az olasz specialitáson nem volt gomba. Lehetséges tehát, hogy Meredith Kercher lakótársával, az amerikai Amanda Knox-szal együtt evett gombát: abból falatoztak, mielőtt a dolgok eldurvultak volna november 1-jén éjjel.

A lány nyelőcsövében champignon gombát találtak, ugyanilyenre bukkantak lakótársa barátjának, Raffaele Sollecitónak a lakásában is. Itt leltek rá a nyomozók korábban egy olyan konyhakésre is, amelynek hegyén megtalálták Meredich Kercher vérét, a nyelénél pedig Amanda Knox DNS-ét.

A fiatal olasz Sollecito és barátnője a napokban fellebbezést nyújtott be a bírósághoz: kérvényezik, hogy engedjék őket szabadon. Giuliagno Mignini szerint azonban mindkettejüket őrizetben kell tartani, mert sok jel utal arra, hogy részt vettek Meredith Kercher meggyilkolásában.

Például az, hogy a nyomozók Amanda Knox vérét is megtalálták annak a háznak a fürdőszobájában, ahol ő és Meredith Kercher együtt lakott. Lehetséges, hogy az amerikai diáklány megsérült, amikor az áldozattal dulakodott, elképzelhető, hogy eleredt az orra vére.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×