eur:
397.26
usd:
356.82
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Nemzetközi orvos csoport kezeli a "faembert" - képpel és videóval

Különböző területekre specializálódott orvosokból álló nemzetközi csoport kezeli majd a "faembert" - jelentette be az indonéz egészségügyi minisztérium. A csoport tagja lesz Anthony Gaspari amerikai orvos is, aki a betegséget diagnosztizálta, s akit az indonéz egészségügyi miniszter azzal vádolt meg, hogy "kicsempészte" az országból a beteg vizsgálati anyagait.

A 35 éves indonéz halász végtagjait egy fa kérgére és gyökereire hasonlító kinövések borítják. A csak Dedeként emlegetett férfin senki nem tudott segíteni, és azt is csak Anthony Gaspari állapította meg, hogy a betegséget valószínűleg a humán papilloma vírus egy változata okozza.

Az egészségügyi minisztériumot egyenesen Susilo Bambang Yudhoyono indonéz elnök utasította, hogy segítsen Dedén, akinek az esetéről a Discovery csatorna is filmet forgatott.

A tárca 19 specialistát kért fel a férfi kezelésére, mivel az indonéz orvosok nem tudják meggyógyítani. "Egy évtizede már kezelték több mint egy évig, de meggyógyítani nem tudták, mivel akkoriban ennek a betegségnek nem volt ellenszere" - nyilatkozta az egészségügyi tárca szóvivője az AFP-nek.

A Marylandi Egyetemen dermatológusként dolgozó Gaspari azonban úgy véli, Dede betegsége - amelyet a humán pamplona vírus és egy genetikai rendellenesség okozott - gyógyítható A vitaminnal.

Az amerikai orvost korábban élesen bírálta Siti Fadilah Supari indonéz egészségügyi miniszter, aki maga is meglátogatta a kórházban Dedét. A tárca vezetője azzal vádolta meg Gasparit, hogy Dede vér- és bőrmintáit engedély nélkül "csempészte" ki az országból.

Supari szerint az orvosnak azért kellettek a minták, hogy azok segítségével vakcinát fejlesszen ki, amely majd olyan drága lesz, hogy a szegény országok nem engedhetik meg maguknak az alkalmazását. "Az olyan fejlődő országokat, mint Indonézia, könnyű kizsákmányolni, ha nem sikerül megvédenünk a vírustörzseket" - jelentette ki a miniszter.

Gaspari elismerte, hogy nem kért engedélyt a minták kivitelére, de csak a segítőkészség vezérelte - tette hozzá, mert mindenképpen szeretné meggyógyítani Dedét.

A fényképet és a videót megnézheti, ha ide kattint!

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×