eur:
397.18
usd:
356.59
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

A világ legtehetségesebb művészei - hallgassa meg őket!

Kiválasztotta a zsűri a BBC tehetségkutató műsorának húsz elődöntősét. A fiatal zenészek és énekesek a világ 88 országából jelentkeztek a megmérettetésre, van közöttük szingapúri, tanzániai, kenyai, szerb és izlandi is.

A Next Big Thing 2006 című tehetségkutató műsorba alig ezren jelentkeztek, idén már sokkal nagyobb volt az érdeklődés, hiszen több mint kétezren próbáltak szerencsét a BBC produkciójában.

A zsűri hétfőn kiválasztotta azt a húsz legtehetségesebb fiatal énekest és együttest, akik között ott van a litván Axis, a tanzániai Beatrice Moses, a brazil Instiga, az amerikai Noam Faingolt Orchestra, az orosz Stereoptera és a szingapúri Wicked Aura.

Anoushka Shankar, a világhírű indiai szitárművész, Ravi Shankar lánya is tagja a zsűrinek; bevallotta, meglepte, hogy ennyi nagyszerű zenét játszó tehetséget hall.

A döntnökök között van még az amerikai énekesnő, Tori Amos, a soul-sztár, Omar és az indiai ütőhangszeres Talvin Singh is.

A William Orbit producer vezette zsűri tagja még Tahita Bulmer a New Young Pony Club nevű indie zenekarból, valamint az ugyancsak producerként dolgozó Nile Rodgers, aki olyan zenészekkel, énekesekkel dolgozott együtt, mint David Bowie, Madonna vagy Britney Spears.

A húsz kiválasztott közül öt kerülhet be a tehetségkutató döntőjébe, amelyet közvetít majd a BBC is.

A győztes végül háromezer ember előtt, élőben lép majd fel a londoni O2 arenában a BBC World Service indulásának 75. évfordulójára szervezett ünnepségen.

A tavalyi győztes, az örmény Silva hazájában is sikeres lett, sőt, felléphetett a Los Angeles-i Hollywood Bowlon is.

A dalokat Ön is meghallgathatja itt. A zsűri tagjai döntésükhöz az oldal hozzászólóinak véleményét is figyelembe veszik majd.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×