eur:
397.26
usd:
356.82
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Biztosra ment: túladagolta, leszúrta, majd megfojtotta feleségét a lelkész

Altatóval akarta megölni feleségét egy skót lelkész, majd, miután terve füstbe ment, leszúrta, végül megfojtotta feleségét. A férfi öngyilkos akart lenni, ez azonban csak másodszorra sikerült. Azt nem lehet tudni, miért döntött úgy a lelkész, hogy végez a nejével.

A lelkész, Richard Coley július 12-én nagy mennyiségű altatót adott időskori agysorvadásban szenvedő 71 éves feleségének, Isabellának, ám ahogy az órák teltek, egyre biztosabb lett abban, hogy az asszony nem kapott elég tablettát ahhoz, hogy belehaljon a túladagolásba.

A férfi felkapott egy kést és Isabella hátába mártotta, az idős nő azonban ezt is túlélte. Richard Coley így ismét megszúrta nejét, az oldalán, a karja alatt hogy a penge biztosan elérje a szívét, majd otthagyta a nőt a vértócsában, és a fürdőszobába ment, hogy magával is végezzen.

A lelkész már arra készült, hogy felvágja az ereit, amikor, legnagyobb megdöbbenésére, megjelent mögötte halottnak hitt felesége. Nem volt visszaút: Richard Coley fojtogatni kezdte nejét, és ezúttal valóban meg is ölte, majd öngyilkosságot kísérelt meg.

Túlélte

A házaspár lánya, aki ugyancsak az Isabelle nevet kapta, talált rá vérbe fagyott szüleire. Kihívta a mentőket, akiknek sikerült apját megmenteni, így néhány nappal később a férfinak bíróság elé kellett állnia; gyilkossággal vádolták.

A tárgyalás után az idős férfit a Carstairs börtönbe vitték. A múlt  kedden szabadult, és visszatért a házba, ahol végzett a nővel, akivel 46 évig élt együtt. Pénteken üzenet ragasztott az ablakokra, amelyben arra kérte a szomszédokat, hogy értesítsék a rendőrséget, majd felakasztotta magát.

"Eltökélte, hogy visszamegy a tetthelyre és befejezi, amit elkezdett" - mondta egy rendőrségi forrás.

Mi lehetett az indíték?

A férfit hamarosan újra beidézték volna a bíróságra. Bár ő azt állította, azért ölte meg nejét, mert nem akarta, hogy tovább szenvedjen, nem vetett rá jó fényt, hogy néhány nappal a gyilkosság előtt pénzt vett le az asszony számlájáról.

"Ha Coley békésen akarta volna megölni a feleségét, adhatott volna neki egy újabb adag altatót. Ehelyett kétszer megszúrta és fojtogatta a nőt, amikor az utánatámolygott" - mondta az ügyhöz közeli informátor, aki szerint a lelkész végül azért ölte meg magát, mert tudta: az újabb tárgyaláson kiderül a gyilkosság valódi indoka.

Nem értik a történteket az egyházközségben sem, ahol Richard Coley korábban szolgált. A hívők nagyszerű embernek tartották a lelkészt.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×