eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Elfogták az egyik legkeresettebb bűnözőt

Elfogták Nagy-Britannia egyik legkeresettebb bűnözőjét, a fegyveres rablás és egy rendőr megölése miatt elítélt James Hurley-t.

Hollandiában egy rajtaütés során fogták el a 13 éve szökésben lévő James Hurley-t.

A holland rendőrség amiatt szállt ki egy hágai házhoz, mert gyanús volt, hogy kiugróan nagy az energiafogyasztás. A rendőrök úgy vélték, egy marihuána-termesztőt foghatnak el, ám még őket is meglepte, hogy mennyi kemény drogot foglaltak le.

A házban két embert tartóztattak le, köztük volt a körözött James Hurley is.

Az ír férfi 1988 áprilisában részt vett egy pénzszállító autó elleni fegyveres rablásban, amely során lelőttek egy szolgálaton kívüli rendőrt, aki közbe akart avatkozni. A rendőrt Hurley egyik társa, Charles McGee ölte meg.

A három elkövető 15 ezer fontot rabolt, ám nem sokkal később elfogták őket. Hurley-t és társait életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték 1989-ben.

Az ír férfinek sikerült megszöknie, miközben egy busszal átszállították egy másik börtönbe. Hurley egy társával támadt rá az őrökre.

A 45 éves férfi rajta volt a brit rendőrség legkeresettebb bűnözőinek listáján, és 30 ezer fontos díjat ajánlottak az elfogójának.

A gyanú szerint Hurley korábban Spanyolországban és Írországban rejtőzött el a rendőrök elől.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×