eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Egy mérnökember megdöbbentő kalandjai

Elképesztő kalandokat élt át Szibériában egy brit mérnök, aki egy félreértés kapcsán zsűrizett szépségversenyen, interjút adott az egyik országos televíziónak és találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is. A komédiába illő kalandok egy bárban kezdődtek...

Az 52 éves Neil Smith egy Szibériában épült új acélműben felügyelte az elektromos munkálatokat. Az egyhónapos szajangorszki kiküldetésnek már a fele eltelt, amikor egy hivatalos orosz delegáció érkezése miatt kiköltöztették a szállodából és egy vadászlakban helyezték el.

"Esténként semmi mást nem lehetett csinálni, mint iszogatni a bárban, így beszélgetésbe elegyedtem a tulajdonossal, akiről kiderült, hogy egy gazdag orosz üzletember, akinek több érdekeltsége is van" - mesélte a férfi.

"Beszélgetésünket a recepciós fordította. Megemlítettem, hogy Dél-Yorkshire-ből jöttem, és fiatal koromban basszusgitároztam egy együttesben, amelyikkel Nagy-Britannia több pubban is felléptünk" - folytatta történetét Neil Smith.

A mérnök elmondása szerint ennek hallatán az üzletember megkérdezte, lenne-e kedve részt venni egy kis verseny zsűrijében. "Igent mondtam, azt gondoltam, hogy talán egy helyi bárban lesz valamilyen válogatás" - emlékezett vissza Neil Smith.

A férfi azonban alaposan meglepődött, amikor a megbeszélt este egy hatalmas limuzin várta a szállása előtt, majd egyenesen a legnagyobb szibériai város hatalmas kulturális központjába szállította.

Amikor megérkezett az épülethez, vörös szőnyeg és televíziós stábok várták. "Leültettek hat másik ember mellé egy hosszú asztalhoz, ekkor jöttem rá, hogy a Miss Szibéria szépségverseny zsűrijében ülök. Aztán bemutattak a teljesen megtelt nézőtérnek, amiből annyit értettem, hogy a menedzser a nevemet mondja, majd megemlíti a Rolling Stonest" - mondta a férfi.

Neil Smith szerint kissé már késő lett volna eloszlatni a félreértést, így belement a játékba. Olyannyira, hogy a szépségverseny végén ő adta át a virágokat, mi több, rövid beszédet is mondott.

A versenyt követően az egyik országos televízió interjút készített vele és egy órán keresztül osztogatta az aláírásokat, majd részt vett a versenyzőknek adott partin.

"Utána átgondoltam a dolgot, és arra jutottam, hogy az orosz fickó alighanem jól felültetett. Valószínűleg szükségük volt hirtelen valakire a zsűriben, én pedig éppen kapóra jöttem. Végül is ki a fene tudná Szibériában, hogy én nem vagyok egy nemzetközi rockisten?" - adott tanúbizonyságot dicséretre méltó önismeretéről Neil Smith.

A férfit azonban még egy ideig üldözte a hírnév, napokkal a történtek után egy éjszakai kiruccanáson szabályszerűen lerohanta néhány aláírásgyűjtő hölgy, akik azt állították, hogy látták a tévében.

Neil Smith végül találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is, ám ekkor már a beosztásának megfelelő helyen: egy hosszú sor végén állva foghatott kezet Oroszország első emberével a gyárban.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×