eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Diana hercegnő már nem mondhatta ki: igen

Eljegyzési gyűrűt vásárolt néhány órával a tragikus autóbaleset előtt Dodi al-Fayed a walesi hercegnőnek. Az ékszerboltban tett látogatását videókamerák is megörökítették.

Minden bizonnyal eljegyzési gyűrűt vásárolt kedvesének Dodi al-Fayed röviddel azelőtt, hogy az őket szállító autó nekiütközött egy párizsi aluljáró egyik pillérének 1997. augusztus 31. éjjelén.

A férfi egy híres ékszerész, Alberto Repossi párizsi üzletébe tért be, akinek Dis-moi oui (Mondj igent!) kollekciójából Diana hercegnő választott ki egy darabot még korábban. A gyűrűt Olaszországba küldték átméretezésre.

A látogatásról készült videón látszik, ahogy a férfi az üzletben ácsorog, miközben az ott dolgozók körülveszik és több más ékszert is megmutatnak neki.

Vallomások

A felvételt a Diana halálának ügyében indított vizsgálat során mutatták be a bíróság előtt. A tárgyalási napon meghallgatták két tanú vallomását is, akik ott voltak a Szajna alatt húzódó Pont de l'Alma aluljáróban, amikor a halálos baleset történt.

Egyikük, Eric Le-Falandry elmondta: az alagút bejáratánál parkolt, és amikor hallotta a csattanást, berohant, hátha segíthet. A férfi látta, hogy a walesi hercegnő még életben van.

"Észrevettem, hogy kinyitja a szemét. Azt mondtam magamban: még él. Aztán a sofőrhöz fordultam, és tudtam, hogy halott" - emlékezett vissza a férfi.

Jean-Pascale Payret arról beszélt: jövendőbelijével együtt akkor hallották a robajt, amikor már éppen elhagyták az aluljárót.

Hozzátette: amint kiértek, látta, hogy egy motoros húz el mellettük. Azt gondolta, talán épp ez a fickó okozta a balesetet, és el akar tűnni a helyszínről.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×