eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A katonai helikopter legénysége a napozó lányt bámulta

Katonai helikopter rongálhatott meg egy kúriához tartozó, építészeti díjat nyert üvegházat. Az ingatlan tulajdonosa azt állítja, hogy a légi jármű pilótája azért ereszkedett az előírt magasságnál alacsonyabbra, hogy társai válthassanak pár szót a kertben napozó bébiszitterrel.

Beperelte a brit védelmi minisztériumot Barry és Anna George, aki állítja: üvegházának egy részét a Merlin típusú katonai helikopter legénységének ökörködése miatt kellett felújíttatnia.

A házaspár ügyvédje, Daniel Crowley elmondta: a helikopter pilótája azért süllyedt a normális repülési magasságnál több mint 150 méterrel alacsonyabbra, mert ő és társai észrevettek egy, a kertben napozó lányt, akivel szót akartak váltani.

A 23 méter hosszú és 14 tonna tömegű légi jármű rotorjai akkora szelet kavartak, hogy több helyen megrongálódott a 2000-ben építészeti díjat nyert üvegház teteje, és sok elemét ki kellett cserélni.

A férfi 250 ezer fontot és a perköltség megfizetését követeli a minisztériumtól, a tárca viszont tagadja felelősségét.

A bíró szerint egyelőre nem állnak meg Barry és Anna George vádjai, figyelmeztetett ugyanakkor: még megállapításra vár, szándékosan, és valóban csak brahiból ereszkedett-e a helikopter jóval a normális repülési magasság alá.

A minisztérium jogi képviselője arról beszélt: egy ilyen helikopter 150 méteres magasságból nem okozhat olyan károkat, amelyek megtérítését George-ék követelik.

Hamarosan kiderülhet, milyen magasan is repült valójában a helikopter 2004 júliusában, hiszen a gép egyik műszere ezt folyamatosan dokumentálja.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×