eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Borzalom: öt újszülött tetemére bukkantak egy pincében

Öt újszülött műanyag zsákokba rejtett földi maradványait találták meg egy pincében Franciaország északi részén. Az ügyben kihallgattak egy nőt, aki beismerte, hogy 1999 és 2006 között ő szülte meg a gyermekeket.

Hatalmas botrány tört ki Franciaországban, miután az ország északi részén fekvő Valognes városában a rendőrök öt újszülött műanyag zsákokba csomagolt holttestét találták meg egy pincében.

A hatóságok az ügyben kihallgatnak egy párt; egy 35 éves nőt, aki beismerte, hogy ő hozta világra a csecsemőket 1999 és 2006 között és a nő barátját.

A holttesteket a férfi fedezte fel szerda éjszaka, ő szólt a rendőrségnek is. A csecsemők egyikének fején műanyag zacskó volt, amiből a rendőrök arra következtetnek, hogy születése után megfojtották.

Nem az első eset

Tavaly ilyenkor hasonló bűntény rázta meg a francia közvéleményt. Akkor egy Veronique Courjault nevű nőről derült ki, hogy titokban hozta világra gyermekeit, majd megfojtotta őket.

A 38 éves asszonynak már volt két gyermeke, egy 10 és egy 11 éves fiú, férje pedig sokat volt üzleti úton. A rendőrséget a férj értesítette, miután megtalálta a két kis holttestet szöuli lakásuk mélyhűtőjében.

Az asszony először tagadta, hogy az ő gyermekei lettek volna, miután azonban a DNS-teszt bizonyította az anyaságot, bevallotta tettét.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×