eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Csak felnőtteknek: iszonyatos dolgokat művelt a kannibál író

Egy boszorkányságot gyakorló, kezdő horrorszerzőt azzal vádolnak, hogy meggyilkolta, feldarabolta és részben megsütötte és megette barátnője maradványait. A mexikói férfi Kannibál ösztönök című regényén dolgozott. Ha bebizonyosodik bűnössége, ötven év börtönt kaphat.

Amikor a 32 éves Alejandra Galeana két héttel ezelőtt eltűnt Mexikóvárosban, aggódó szülei azonnal értesítették a rendőrséget és közölték: a nő barátjára gyanakodnak.

A mexikói rendőrök saját házában törtek rá José Luis Calvára, ahol hátborzongató látvány fogadta őket: egy megterített asztal, evőeszközökkel és egy tányéron frissen sült emberi hússal. A nyomozók a hűtőszekrényben egy levágott emberi lábat, a gabonapelyhes dobozokban pedig emberi csontokat találtak.

Alejandra Galeana további megcsonkított testrészeit a hálószoba melletti fürdőszobában találták meg - közölte a mexikóvárosi rendőrség gyilkossági csoportjának vezetője, Gustavo Salas. A városi ügyészi hivatal vezető orvosa szerint a tányéron talált izomdarabok megegyeznek a meggyilkolt nő testéből hiányzó részekkel.

A hatóságok a hús mellett egy lime-darabot is találtak, amelyről feltételezik, hogy a férfi ízesítésre használta, miként majdnem biztosak abban is, hogy José Luis Calva fogyasztott a húsból.

A férfi egyébként megpróbált elmenekülni a helyszínről, ám megsérült, amikor leugrott az erkélyről, jelenleg kórházban fekszik.

Nem az első eset

Az ügyészség szerint a férfi alaposan gyanúsítható azzal is, hogy megfojtott és megcsonkított két másik nőt is, akiknek maradványait 2004 és 2007 között dobozokban és bőröndökben találták meg Mexikóvárosban.

A 40 éves önjelölt író több kötet verset is írt már, a rendőrség a holmijai között megtalálta Kannibál ösztönök című regénykezdeményét is. A könyv borítóján a Bárányok hallgatnak Hannibal Lecteréről készült maszkos kép megváltoztatott, José Luis Calvára hasonlító fényképe volt látható.

A rendőrség a férfi lakásán mindemellett talált több, fekete mágiával foglalkozó könyvet és a Bárányok hallgatnak és más Hannibal Lecter-filmek több példányát is megtalálta.

Ha a bíróság bűnösnek találja, José Luis Calvát ötven év börtönre ítélhetik.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×