eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Órákkal az eljegyzés előtt halt meg Diana hercegnő?

Egy ékszerész azt állítja, hogy egy eljegyzési gyűrűt adott el Dodi Fayednek, nem sokkal azelőtt, hogy a férfi és Diana hercegnő Párizsban halálos autóbalesetet szenvedett. Alberto Repossi elmondta: a rendőrök megzsarolták, hogy változtassa meg vallomását. A nyomozók szerint az ékszerész nem mond igazat.

Alberto Repossi közölte: a 130 ezer fontot (mintegy 48 millió forint) érő, öt gyémántot magában foglaló gyűrűt - amely a Dis Moi Oui (Mondj igent) kollekció része - Diana hercegnő választotta ki Monte Carlóban 1997 augusztusában, majd a párizsi üzletből Dodi Fayed vitte el augusztus 31-én, mindössze néhány órával halála előtt.

Az ékszerész hangsúlyozta: minden kétséget kizáróan eljegyzési gyűrűről van szó, amelyet Dodi Fayed talán még aznap át akart adni Dianának, vagyis meg akarta kérni a kezét.

"Valószínűleg én vagyok az egyetlen szemtanúja annak, hogy Dodi és Diana hercegnő el akarták jegyezni egymást" - fejtette ki a férfi, hozzátéve: a kiállított számlán, amelyet a rendőrségnek is átadott, egyértelműen "eljegyzési gyűrű" szerepel.

Alberto Repossi kifejtette: ezt írásba is adta a brit nyomozóknak, akik azonban érzékeltették vele, hogy jobban jár, ha megváltoztatja a vallomását.

Az ékszerész állításának ellenőrzése a Diana halála ügyében indított vizsgálat egyik fontos feladata. Scott Baker bíró kijelentette: ez egyike a megválaszolásra váró húsz kulcsfontosságú kérdésnek.

Néhány tény ugyanakkor ellentmond Alberto Repossi verziójának. Először is, kezdetben ő sem állította, hogy eljegyzési gyűrűről van szó, ezzel csak 1998 áprilisában állt elő. Másodszor, a korábbi vizsgálatban megnézték a párizsi üzletben rögzített videofelvételt, amely szerint Dodi Fayed nem vitt magával ékszert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×