eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Megindult a nyomozás a nagykátai fideszes vezető garázdaságának ügyében

Tanúkihallgatásokkal megkezdődött a nyomozás a péntek esti, egy nagykátai vendéglátóhelyen történt incidens részleteinek kiderítésére, amikor egy helyi fideszes vezető állítólagosan többször is megütött egy vendéget - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Bényi Mónika elmondta, hogy garázdaság vétség miatt indult meg az ügy részleteinek feltárására a nyomozás, kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás tanúsítása miatt.

A feltételezés szerint a helyi vízi közmű társulás elnöke, aki egyben a városi Fidesz-frakció vezetője, néhány munkatársával betért a vendéglőbe, ahol szóváltásba keveredett a felszolgálóval.

Ezt követően a veszekedésbe vendégek is bekapcsolódtak, s ekkor került sor a tettlegességre. Garázdaságért egyébként két év börtönbüntetés, közérdekű munka elrendelése, vagy pénzbüntetés szabható ki.

A sajtószóvivő aláhúzta: nincs összefüggés a garázdaság ügye és a hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen a nagykátai rendőr-kapitányságon indított nyomozás ügyében, amely a vízi közmű társulásnál az előző vezetés alatt keletkezett pénzhiány miatt ismeretlen tettes ellen indult a napokban.

Koncz Gábor a vízi közmű társulás májusban megválasztott új elnöke, a helyi Fidesz vezetője az MTI-nek elmondta, hogy az ellene indított vizsgálat megalapozatlan. A kérdéses estén semmiféle verekedés nem volt, pofon nem csattant el - állítja.

Hozzátette, hogy gyanúja szerint a mondvacsinált rendőrségi ügy az ő politikai lejáratását szolgálja. Ugyanis a hivatal átvétele után az előző, MSZP-s kötődésű vezetés alatt keletkezett 9,5 millió forintos hiányra derült fény, s ez ügyben feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozás megindításáról éppen pénteken, az állítólagos garázdaság napján kapott rendőrségi értesítést - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×