eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Óriási harcsát fogott egy szerencsés horgász - képpel

Nyolcvanöt éves rekordot döntött meg egy brit horgásznő, amikor a Bluebell-tavakból kifogott egy 29,3 kilogramm súlyú harcsát.

Ez a harcsa a legnagyobb édesvízi hal, amelyet valaha nő megakasztott és partra húzott Nagy-Britanniában.

Az eddigi rekordot egy 29 kilogrammos lazac tartotta, amelyet 1922-ben fogott ki egy szerencsés horgásznő.

A 45 éves asszony mindössze három évvel ezelőtt kezdett el horgászni. A halat fél órán át fárasztotta, majd két másik horgász belegázolt a vízbe, és kiemelte az óriást.

A hal súlyát a tó felügyelője hitelesítette, majd a harcsát visszaengedték a vízbe. A hatal ide kattintva nézheti meg!

Címlapról ajánljuk
Történelmi mélyponton a cseh sörfogyasztás – fejenként évi 128 liter…

Történelmi mélyponton a cseh sörfogyasztás – fejenként évi 128 liter…

Visszaesett a sörfogyasztás Csehországban. A teljes cseh sörtermelés 2023-ban alig több mint 20 millió hektoliter volt, ami 2,7 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. Ebből 15,2 millió hektolitert Csehországban fogyasztottak el, a többit exportálták. A visszaesés egyik oka, hogy egyre több cseh iszik alkoholmentes sört vagy söralapú üdítőitalt.

Beügyeskedték Vlagyimir Putyin parádéját az ukrán mellett a lett tévébe is a hackerek

Akaratán kívül sugározta a moszkvai, vörös téri katonai díszszemlét több ukrán és lett tévéadó. Orosz hackerek ugyanis feltörték a médiumok rendszereit május 9-én. Az ukránok sem maradtak adósok.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Vége a négy szűk esztendőnek?

Vége a négy szűk esztendőnek?

Fejenként 10 ezer forint az éttermekben az a lélektani határ, amit a vendégek még hajlandóak kifizetni. Felette azonban már átgondolják, hogy rendeljenek-e még egy desszertet vagy egy kávét. A vendégek megfontolt költekezését jelzi, hogy a szektor teljesítménye csak most érte el a Covid-válság előtti szintet. Kevesebb az étterem, mint a járvány előtt volt, és a dolgozók száma is csökkent a szektorban. Az emberek pedig ritkábban térnek be a vendéglátóhelyekre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×