eur:
397.24
usd:
357.75
bux:
74085.56
2024. október 1. kedd Malvin

Szórakoztat a halál

Látványosságnak számítanak a hírességek holttestei, sok ember megőrül, hogy lássa kedvence utolsó útját - állítja egy szociológus.

Erre a soul keresztapjának, James Brownnak három napos temetési "show-ját" hozta fel példának a Bath Egyetemen a halálról tartott konferencián egy amerikai szociológus professzor, Jacque Lynn Foltyn, aki szerint a törvényszéki orvosszakértőkről szóló filmek, sorozatok is táplálták a téma iránti érdeklődést.

Hozzátette ugyanakkor, hogy míg sok ember mindent megtesz azért, hogy egy utolsó pillantást vethessen egy hírességre, addig a többi között a háborús halál és az éhínség tabu maradt.

"Inkább akarjuk látni egy sztár holttestét és koporsóját, mint egy Irakban szolgáló katona halálát" - érvelt Foltyn professzor, majd hozzátette: kíváncsibbak vagyunk Anna Nicole Smith oszló holttestére is, mint egy kislány arcára, akit egy kutya marcangolt össze.

A szociológus szerint ennek oka az, hogy a hírességek egyszerű árucikké váltak, és azért kíváncsiak rájuk ennyien, mert köztulajdonban vannak.

A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy a még izgalmasabbá válik egy haláleset, ha felmerül, hogy összeesküvés van mögötte - mint Diana, walesi hercegnő esetében is.

A Walesi Egyetem óraadója, Cath Davies szerint az, hogy rendkívül sok ember kíváncsi a halott sztárokra, jól mutatja, hogy a hírességek "megszállták" az életünket.

Õ is kiemelte, hogy míg mindenkit érdeket, hogy néz ki James Brown nyitott koporsójában, addig arról fellángolt a vita, hogy bemutassák-e azokat a fotókat, amelyek Diana hercegnőről élete utolsó óráiban készültek.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban, miután Izrael kedd hajnalban a határt átlépve "korlátozott hadműveletet" indított a síita milícia infrastruktúrájának felszámolására, hogy ne támadhassa az észak-izraeli településeket - közölte az izraeli hadsereg (IDF).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×