eur:
396.17
usd:
354.43
bux:
74905.79
2024. szeptember 26. csütörtök Jusztina, Pál

Áttörés az eltűnt kislány ügyében: "erre várt mindenki"

Egy vérminta DNS-vizsgálata lehet a kulcs a Portugáliában eltűnt brit gyermek ügyében. Az elemzés elkészült, de a hatóség nem árulják el, hogy a gyerekszoba falán talált vér Madeleine McCanné, vagy elrablójáé.

Áttörést várnak egy vérminta DNS-elemzésétől a Portugáliában eltűnt Madeleine McCann ügyében nyomozó rendőrök.

A kis mennyiségű vérmintát annak a szobának a falán találták meg nyomkereső kutyák, ahonnan a négyéves kislány május 3-án eltűnt.

A mintával eddig nem tudtak mit kezdeni, de néhány napja a portugál rendőrség több bizonyítékkal együtt elküldte áttekintésre a birminghami bűnügyi laborba. A brit szakemberek egy sajátos technikával elemezték a vérmintát, és a részeredményeket visszaküldték a portugál hatóságoknak.

A portugál rendőrség nem árulta el a több mint négy hónapja eltűnt brit kislány szüleinek, hogy a gyermek vérét találták-e meg a család tengerparti üdülőjében. Madeleine McCann apja, Gerry több órán próbált információkhoz jutni, de a portugál hatóságok ettől elzárkóztak.

A vizsgálat eredményét egyelőre azért titokban tartják, hogy az ne veszélyeztesse a nyomozást.

"Az eredmények megérkeztek, és kiemelt fontosságúak. Erre várt mindenki a nyomozás során. Reméljük, hogy az ügyben rövid időn belül előrelépés történik" - közölte a portugál rendőrség egyik munkatársa.

Egyes hírek szerint a vérminta a lehetséges gyanúsítotté, aki 126 nappal ezeleőtt elrabolhatta a négyéves lányt a család üdülőjéből, ameddig szülei a szomszédos tapas-bárban vacsoráztak.

Közben Madeleine nagynénje nehezen tudta elviselni a felkavaró híreket, valamint az eredmények utáni várakozást, így megbetegedett, és kórházba kellett szállítani.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×