eur:
394.36
usd:
354.49
bux:
72665.2
2024. szeptember 18. szerda Diána

Mentőautó helyett koporsóban vitték haza, pedig élt

Több száz kilométert utazott lovas szekerén - és koporsóban egy román építőmunkás, mert a kórházban azt mondták: szigorúan feküdnie kell.

Mitev Jordanov egy macedóniai faluban dolgozott, amikor baleset érte; megsérült a háta.

Néhány napot töltött a kórházban, majd közölték vele: hazamehet, de út közben is szigorúan háton kell feküdnie, különben baj lesz.

Csakhogy a helyi törvények szerint mentőautó csak olyan betegeket szállíthat, akik súlyos állapotban vannak - ez pedig Jordanov esetében nem volt igaz. A taxisofőrök sem vállalták a több száz kilométeres utat, mert nem volt külföldön is érvényes biztosításuk.

Nem volt mit tenni, Jordanov főnöké kénytelen volt lovas szekeret bérelni egy barátjától, hogy elmenjen a sérültért. Mivel pedig feküdnie kellett, küldött érte mindjárt egy koporsót is - így szállították haza Romániába.

"Ez volt az egyetlen ötlet, ami eszünkbe jutott. Így legalább biztosan nem tudtam még véletlenül sem a hasamra vagy az oldalamra fordulni" - magyarázta Mitev Jordanov.

Címlapról ajánljuk
Nem kicsit vált be a Lajta-vésztározó megnyitása
Vízügy

Nem kicsit vált be a Lajta-vésztározó megnyitása

A beavatkozás jó döntésnek bizonyult, Mosonmagyaróvár fölött már érezteti hatását a levonuló víztömeg csökkenésében. A dunai árhullám tetőzése jelenleg a szlovákiai Dévény térségében tart, a Dunakanyarban várhatóan még két napig emelkedik a vízszint.

Budapestre vezethetnek a rejtélyes közel-keleti robbantássorozat szálai

Állítólag egy magyar vállalat gyártotta azokat a személyhívókat, amelyek nagyjából egy időben robbantak fel Libanonban és Szíriában, megölve legalább kilenc embert és több mint háromezret megsebesítve. Az InfoRádiónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő kétli, hogy Magyarországon hekkelték volna meg a készülékeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
×
×
×
×