eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Gyermekgyilkosságot használt ki a néhai elnök lánya?

Azzal vádolják Francois Mitterrand néhai francia elnök lányát, hogy egy szörnyű gyermekgyilkosságot használt fel nemrég megjelent regénye megírásához és népszerűsítéséhez.

Mazarine Pingeot - a volt elnök törvénytelen lánya - tagadja, hogy közvetlen kapcsolat lenne Le Cimetiere des poupees (A babák temetője) című könyve és a három gyermekét meggyilkoló Véronique Courjault esete között.

Véronique Courjault pere jövőre kezdődik, a vád szerint három gyermeke közül egyet Franciaországban, kettőt Szöulban ölt meg, amikor a dél-koreai fővárosban élt.

A nő elismerte a szöuli gyilkosságokat, és azt is, hogy a holttesteket a fagyasztóban tárolta. Férje tagadja, hogy köze lenne a bűncselekményhez, de az ügyészség bűnrészességgel vádolja.

Megigézte

Mazarine Pingeot regénye egy nőről szól, aki megöli és a fagyasztóba teszi a gyermekét.

Véronique Courjault anyja levelet írt a szerzőnek, amelyben - ahogy egy rádióinterjúban elmondta - azzal vádolja, hogy felhasználta a Courjault család nevét könyvének népszerűsítéséhez.

Mazarine Pingeot azt nyilatkozta, hogy a Courjault-ügy megigézte, akárcsak minden gyermekgyilkosság.

"A gyermekgyilkosságok gyakori szereplője a fagyasztó. A regényemben az anya azt gondolja, hogy megölésével a gyermekét érintetlenül megőrizheti magának, ezért van szimbolikus jelentősége a fagyasztónak" - fejtette ki az írónő egy rádióműsorban.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×