eur:
394.46
usd:
354.52
bux:
72924.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Szép kertet akar? Béreljen "bioszerszámokat"!

Új divat hódít Németországban: a kertrajongók háziállatokat bérelnek, hogy azok segítsenek rendben tartani a birtokot.

Werner Kiwitt ökológiai parkot üzemeltet Schleswig-Holsteinben. A szolgáltatás részeként a férfi háziállatokat ad bérbe, amelyek segítenek rendben tartani a megrendelők kertjét.

Birkát lehet például bérelni "fűnyírásra", az állat ugyanis közismerten nagyon alapos, és egyforma hosszúságúra legeli le a füvet. Kacsát is lehet bérelni; az ő dolga az, hogy megszabadítsa a kertet a meztelen csigáktól.

"A megrendelők két legyet ütnek egy csapásra, hiszen az állatokkal az ingyen trágya is együtt jár; ez igazán nem rossz üzlet nekik sem" - vélekedett az ötletadó.

Kiwitt egyelőre sikeresnek tűnik, saját bevallása szerint egész Németországból kapja a megrendeléseket. Különösen a kacsák kapósak, az esőzések miatt ugyanis a meztelen csigák elárasztották az országot.

Egy bérkacsa 7600 forintba kerül. "Sokan azt hiszik, hogy vicc az egész, pedig a kacsák nagyon hatásosak a meztelen csigák ellen. Ráadásul így mérget sem kell bevetni a csúszómászók ellen, ez pedig különösen megnyugtató azok számára, akiknek kicsi gyerekük van" - figyelmeztetett.

Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×