eur:
394.53
usd:
354.64
bux:
72840.64
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Remény és reménytelenség az eltűnt kislány ügyében

Nem Madeleine McCanntól származnak azok a vérminták, amelyeket abban az apartmanban találtak, ahonnan a kislány eltűnt 105 nappal ezelőtt. A szülők ugyanakkor nem nyugodhatnak meg, mert a nyomozás vezetője szerint más bizonyítékok azt valószínűsítik, hogy Maddie meghalt.

A vérminták több héttel ezelőtti felfedezése után sokan vélték úgy, hogy Madeleine McCannt nem rabolták el a portugáliai Praia da Luz-ban, hanem még a szobájában megölték.

A mintákat Birminghambe vitték elemzés céljából, és az első eredmények szerint a vérből kinyert DNS nem egyezik a kislányéval.

A minták minősége ugyanakkor meglehetősen gyenge, így a brit szakemberek csak 70 százalékban biztosak az eredményben, ezért újra megvizsgálják azokat, az újabb elemzésnek jövő hétre lesz eredménye.

Az angliai vizsgálat szerint a vérminta egy férfitól származik, aki a rendőrség szerint McCannék után szállt meg az apartmanban, és megvágta az ujját.

Noha ez a hír pozitív a család számára, a nyomozás vezetője tett arról, hogy a szülők ne reménykedjenek túlságosan. Olegario Sousa kijelentette: több bizonyíték is arra utal, hogy a kislány meghalt.

A rendőrtiszt arra nem tért ki, hogy mik ezek a bizonyítékok.

A négyéves Madeleine McCann május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz-ban lévő apartmanból, miközben szülei egy közeli étteremben vacsoráztak a barátaikkal.

Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×