eur:
394.46
usd:
354.52
bux:
72924.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Kánikula Japánban: 40 fok, három halott

Folytatódott a hőhullám szerdán Japánban, az idei nyáron először érte el vagy közelítette meg a hőmérők higanyszála a 40 Celsius fokot, mintegy negyven helyen mértek rekordhőmérsékletet, és 48 óra alatt legkevesebb három halottja volt a kánikulának.

Két idős személy halt meg a nagy hőségtől szerdán - adta hírül az NHK televízió. Egy nyolcvanéves nőt még kedden érte a halál Tokió környéki otthonában, szintén a kánikula miatt. Legkevesebb 521 személyt kellett a rendkívüli meleg miatt orvosi kezelésben részesíteni.

Tokió északi részén, egy vasútvonalon több órára leállították a forgalmat, mert a sínek túlforrósodtak.

A szerdai nap rekordhőmérsékletét (40,2 fok) az ország középső részén, a Gunma kormányzóságbeli Tatebajasiban mérték. A szigetország abszolút melegrekordját 1933 júliusában jegyezték föl, akkor 40,8 Celsius fokot mutattak a hőmérők az elszigetelt Jamagata kormányzóságban, Tokiótól 300 kilométerrel északra.

A hőhullám, amelyet egy magas nyomású légköri képződmény okoz a Csendes-óceán északnyugati térségében, még legalább csütörtökig tart.

Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×