eur:
394.53
usd:
354.64
bux:
72840.64
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Éhségsztrájkkal tüntetnek papjukért a hívők

Éhségsztrájkba kezdett egy spanyol városka egyházközségének tizennyolc tagja, amiért elvették tőlük szeretett fiatal papjukat. A sztrájkolókhoz további háromszáz helybeli csatlakozott. Mindannyian a templomnál tüntetnek: követelik, hogy adják vissza lelkipásztorukat.

Huszonhét éves, újító szellemű papjuk, Gabriel Castillo visszatérését követelik a Granada közelében fekvő Albuñol lakói. Hogy kérésüknek nyomatékot adjanak, éhségsztrájkba kezdtek.

"Mindennap felhívjuk a granadai érseket és magyarázatot kérünk tőle, de úgy tűnik, egy másik világban él, nagyon távol tőlünk, szegény és rosszul képzett emberektől" - mondta a kampány szóvivője, Consuelo Manzano.

Albuñolban töltött két éve alatt Gabriel Castillo újításokat vezetett be, többek között engedte a Szenegálból érkezett hajléktalanoknak, hogy a házában lakjanak, vasárnapi iskolát vezetett, és fogyatékos fiatalokat vett be a ministránsok közé.

A hagyománytisztelőbb hívők - köztük a közeli zárdában élő apácák - azonban nem tudtak kibékülni a módszereivel.

A tüntetők szerint a zárda főnökasszonya tett panaszt a fiatal lelkipásztorra Granada érsekénél, Francisco Javier Martineznél - aki korábban már perbe keveredett egy másik pappal - és kérte, hogy helyezzék át.

A tüntetők még szombatig sztrájkolnak, amikor is delegációt küldenek a sevillai érsekhez, mivel úgy érzik, a sajátjuk semmibe veszi őket.

Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×