eur:
394.54
usd:
354.7
bux:
72913.19
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Elvállalt egy gyilkosságot, mert elitta a vonatjegy árát

Mivel nem volt pénze vonatjegyre, elvállalt egy gyilkosságot egy romániai férfi, hogy hazajusson.

A 23 éves Marius Varzarnak minden pénzét elitta, így nem tudott hazautazni 160 kilométerre lévő falujába. Gondolkodni kezdett, hogyan szerezzen ingyen fuvart. Első pillanatban jó ötletnek látszott, hogy a rendőrökkel vitesse haza magát.

Bement hát a rendőrségre, ahol bejelentette: odahaza megölte egy barátját, és vallomást akar tenni. A terv bevált, a rendőrök letartóztatták és átszállították Botosaniba.

Ott aztán kihallgatták egy férfi halálának ügyében, akire az utcán találták. A halottkém vizsgálata azonban kimutatta, hogy az illető természetes halállal halt meg - vagyis szó sincs gyilkosságról.

Varzart tehát kiengedték - de a büntetést nem kerüli el: pénzbírságra számíthat a rendőrség megtévesztése miatt. Azt ugyan nem árulta el a rendőrségi szóvivő, mekkora büntetést rónak ki a férfira, de azt megnyugtatásul közölte: a bírság mindenképpen fedezi majd Varzar hazaszállításának költségeit.

Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×