eur:
394.57
usd:
354.69
bux:
72936.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Álommeló - vagy csak jól hangzik?

Sokan azt hiszik, álommunka hivatásos videójátékosnak vagy hajóskapitánynak lenni, de ha komolyabban belegondolunk, lehetséges, hogy a dolog nem is olyan nagyszerű, mint amilyennek látszik.

A legtöbb ember bármit megtenne azért, hogy olyan munkát végezzen, amihez nem kell egész nap az irodában ülni. Izgalmasnak tűnhet például egy hivatásos számítógépes játékos munkája, de korántsem jelent olyan állást, mint egy könyvelőé vagy egy brókeré.

A játékosoknak, ha nem tudnak a legjobbak lenni, felkophat az álluk, hiszen jövedelmüket az éjjel-nappal zajló versenyeken nyert pénz jelenti. (Igaz, ki gondolta volna, hogy valaha ez is valódi szakmává válik?)

Ugyanakkor, ha elég jók, évente akár 70 ezer dollárt is megkereshetnek - legalábbis az egyik keresetmeghatározó internetes oldal szerint.

Körülbelül ennyit kereshet egy játéktervező is, az ő számlájára azonban minden hónapban megérkezik a fizetés.

Hajóskapitány évi 45 millióért

Aztán ott van a hajóskapitány. Első hallásra lehet, hogy rengetegnek tűnik az az évi 250 ezer dollár, amit megkeres egy-egy hajózási szakember, ehhez azonban évente nyolc hónapot a tengeren tölt, és csupán a maradék négyet a szárazföldön.

És a hatalmas felelősség... Salvatore Rassello, a nápolyi, de Amerikában dolgozó kapitány egy 110 ezer tonnás monstrumot irányít a Karib-tengeren, dugig vakációzó emberekkel. Mit ér olyankor a nagy fizetés, ha a hurrikánszezon közepén a hajóját megrongálja egy kegyetlen vihar, és életek kerülnek veszélybe?

A sztárfotós stresszes élete

Milyen lehet sztárfotósnak lenni? - töprengenek el rajta sokan. A chicagói J. Edward Hall például naponta kétezer dollárt (360 ezer forintot) keres, de munkájának csupán a legkisebb része az, hogy elkattintja a gépét, miközben egy csinos modell áll előtte.

A fotós szerint ez az a munka, amit csak szerelemből lehet csinálni, hiszen elképesztő mennyiségű szervezéssel és tervezéssel, valamint rengeteg stresszel jár, és minden kép elkészítése legalább annyit követel a résztvevőktől, mint valami hollywoodi szuperfilm egy jelenetét felvenni.

Nem annyira könnyű tehát számítógépes játékosnak, fotósnak, üdvözlőkártyaszöveg-írónak, időjósnak, hajóskapitánynak vagy egy rockzenekar roadjának lenni. Lehet, hogy nagyszerűen hangzik a dolog, mégis, nagyobb eséllyel esik neki áldozatul a magánélet, mint egy nyolcórás állásnak egy irodában.

Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×