eur:
394.54
usd:
354.7
bux:
72913.19
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Vége: nem lesz több tudósítás a pápa és a sátán összecsapásáról

Huszonnyolc év után megszűnik a Weekly World News című különleges bulvárlap, amely önmagát a "világ egyetlen megbízható újságjának" nevezte. Az utolsó szám augusztus 27-én lát napvilágot, de az online kiadás megmarad.

Az újságot az American Media Inc. adta ki. A fekete-fehér lap bombasztikus címeivel, címlapjaival és különleges - kitalált - híreivel hívta fel magára az amerikai olvasók figyelmét.

Az újság, amely a többi között "beszámolt" arról, hogy az amerikai kongresszus tagjai között idegen lények vannak, illetve arról, hogy egy bíróság ondóvezetékének elkötésére ítélt egy szexuálisan túlfűtött hörcsögöt, 1979-ben jelent meg először.

Denevérfiú a Fehér Házban

A lap olyan kultikus figurákat "hozott világra", mint például a Denevérfiú, a félig denevér, félig emberi lény, aki a terror elleni háború vezéralakja lett. (Ha igaz, amit a lap megjövendölt, akkor 2028-ban ő lesz az Egyesült Államok elnöke.)

A lap megszüntetésének okát nem közölték, de valószínűleg olvasószámának drasztikus csökkenése miatt döntött így kiadója. A Weekly World News fénykorában 1,2 millió példányban jelent meg, míg az utóbbi időben már csak 80 ezret tudtak eladni belőle.

A becslések szerint olvasóinak száma ennek a duplája is lehet, mivel sokan a szupermarketekben, sorban állás közben lapoztak bele az újságba.

Az internet okozta a bukást?

Többen úgy vélekednek, hogy a lap bukását az internet okozta, hiszen a furcsaságok és csodák világa ma már egyetlen kattintással elérhető.

A lap hihetetlen történeteit általában "tudósokkal, szakértőkkel és kutatási eredményekkel" hitelesítette. Mark Miller, aki öt éve dolgozik a lapnak, elárulta: soha egyetlen valódi szakértőt nem kérdezett meg.

Szerelmes Szaddám

A Weekly World News hosszú pályafutása során olyan döbbenetes leleplezésekkel lepte meg olvasóit, hogy Dick Cheney alelnök robot, a CIA pedig közös cellában őrzi Szaddám Huszein volt iraki elnököt és Oszama bin Laden terroristavezért, akik ráadásul egymásba is szerettek.

Szerepelt a címlapján Hillary Clinton volt first lady is, aki "egy idegen lényt" fogadott örökbe, a Csendes-óceán déli részén kifogott "hablegény", az "élő" Elvis és a baba, amely Mózesként kettéválasztotta a Michigan-tavat.

A lap tudósított a formaldehidben tartósított kölyöksárkányról, illetve II. János Pál pápa és a sátán csatájáról is. Kedvenc témái közé tartoztak az idegen lények, a különböző szörnyek és a várható válságok.

A lap kiváltotta a hatóságok haragját is, amikor képeket közölt a boncasztalon fekvő, kivégzett sorozatgyilkosról, Ted Bundyról.

Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×