eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

A tanár lefilmezte verekedő diákjait

Nagy-Britanniában egy évre eltiltották a szakmája gyakorlásától azt a tanárt, aki titokban lefilmezte a verekedő és káromkodó diákokat az osztályteremben.

Angela Mason a felvételt feltette az internetre, mert be akarta mutatni, hogy milyen viszonyok uralkodnak az iskolában.

Később a filmet egy brit televíziós csatorna is bemutatta, és a téma komoly vitát váltott az egy hónappal ezután esedékes általános választás kampányában.

A nő, aki egy londoni és egy észak-angliai iskolákban készített felvételeket, tagadta, hogy ezzel megsértette volna szakmája íratlan szabályait. Mint mondta, cselekedete felkeltette az emberek érdeklődését.

Azonban a brit pedagógusokat felügyelő szervezet máshogy értelmezte mindezt, szerintük ugyanis a közvélemény érdeklődése még nem igazolja azt, hogy a hölgy helyesen tette, hogy titokban filmezte le a gyermekeket, majd nyilvánosságra hozta a felvételt.

A 60 éves pedagógus a 70-es években állást változtatott, és harminc éven át producerként dolgozott rádiókban és televíziókban.

Harminc év után viszont ismét regisztráltatta magát tanárként, hogy tapasztalatokat szerezzen a modern oktatásról egy angol és egy történelem tanterv elkészítéséhez.

Azonban nagyon elképesztette, amit az iskolában szerzett, ezért elhatározta, hogy bemutatja, mi folyik az intézmények falai között.

Rejtett kamerákat helyezett el a tárcáján és a ruhagombján, és összesen 18 iskolában készített felvételt, amelyből egy egyórás filmet vágott össze, Káosz a tanteremben (Classroom Chaos) címmel.

A nő a bírálóbizottság döntése nyomán azt mondta: nem gondolja, hogy tettével ártott volna az oktatásnak, sőt, szerinte a szervezet nem javít sem a diákok, sem a tanárok helyzetén azzal, ha elítéli őt.

Nagy-Britanniában tavaly 221 tanárt bántalmaztak a diákok súlyosan az iskolában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×