eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Harminc éve megcsalta, de még mindig pénzt követel férjétől

Nagy-Britanniában egy jómódú, nyugdíjas kőművest arra utasított a bíróság, hogy majd harminc évvel a válása után anyagilag segítse ki a volt feleségét, mert az asszony nehéz helyzetbe került.

A 70 éves Dennis North a jelenleg 61 éves asszonyt még 1964-ben vette feleségül, és 1978-ban váltak el, egy évvel azután, hogy a férfi rájött: a feleségének viszonya van valakivel.

Első feleségével 1981-ben anyagilag is rendezték az ügyeiket, a férfi akkor vett neki egy házat, és készpénzt is adott neki. Azóta azonban a Dennis North anyagilag gyarapodott, a bíróság szerint lehetőség lenne arra, hogy jobb életkörülményeket biztosítson az asszonynak az élete hátralévő részére.

Rossz befektetések


Az asszony 1999-ben mindenét eladta, és Ausztráliába költözött, vagyona azonban rossz befektetései miatt jelentősen csökkent.

Három közös gyermekül nevelése a Derbyshire-ben élő férfira maradt, aki később ismét megnősült, és újabb két gyermeke született. Anyagi helyzete azonban az első válása óta jelentősen javult, jelenleg 5 és 11 millió font közötti összegre becsülhető (1,8-4 milliárd forint).

Az elsőfokú bíróság áprilisban megállapította, hogy a férfinak semmi köze az első felesége anyagi problémáihoz, és nem is tartozik felelősséggel iránta, ennek ellenére 202 ezer fontot ítéltek meg az asszony számára (74 millió forint).

A férfi meg akarja semmisíttetni az ítéletet. A többi mellett azzal érvelt, hogy a nő 1977. óta, azaz 32 éves kora óta meg sem próbált munkát találni magának. Ugyanakkor amikor eladta nagy-britanniai ingatlanát, Sidney egyik legdrágább negyedébe költözött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Idén nyáron 15 ország abszolút melegrekordja dőlt meg világszerte és nagy esély van arra, hogy 2024 lesz a legmelegebb év, túlszárnyalva az eddigi rekorder 2023-as évet. Ezen adatok tudatában, érzékelve a Magyarországot is sújtó nyári hőhullámokat, meglepőnek tűnhet, hogy vannak még olyanok, akik kételkednek a globális felmelegedésben. Pedig a kutatások szerint a tudósok 97%-a egyetért abban, az emberiség károsanyag-kibocsátása felelős a klímaváltozásért, tehát nem egy természetes folyamat zajlik jelenleg a bolygón. Ugyan a nyár csak most ért véget, ezért azt még nem látjuk, hogy a hőhullámok hogyan hatottak az emberek klímaváltozással kapcsolatos vélekedéseire, megnéztük a lehető legfrissebb kutatásokat, hogy vajon mennyire lehet jellemző még a klímaszkepticizmus és mivel győzhetőek meg leginkább az emberek a jelenleg zajló pusztító folyamat komolyságáról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×