eur:
395.57
usd:
356.69
bux:
72475.45
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Mit rejteget a botrányfilmes?

Kanadában helyezte biztonságba készülő filmje egyes jeleneteit Michael Moore, mert attól fél: az amerikai hatóságok elkobozzák a kazettákat, amelyeket Kubában forgatott.

Amerikai állampolgárok csak különleges engedéllyel utazhatnak Kubába, Moore azonban azt állítja: ő nem szegte meg a tilalmat, mert "újságírói tényfeltárást" végzett.

Azt akarta kideríteni, hogy milyen orvosi kezelést kapnak a szigetországban a bajba jutott amerikaiak.

Moore három önkéntessel utazott Kubába, akik annak idején részt vettek a Világkereskedelmi Központ romjainak eltakarításában. A rendező szerint az önkéntesek megbetegedtek munka közben, de nem kapják meg a szükséges kezelést az Egyesült Államokban.

Először átcsónakázott velük a guantánamói támaszpontra, ahol az amerikaiak a terrorista-gyanús egyéneket tartják fogva. Azt akarta kideríteni, megkapják-e az amerikai önkéntesek ugyanazt az ingyenes orvosi ellátást, mint a rabok.

Miután a táborban elutasították őket, Moore a kubai egészségügyi hatóságokhoz fordult.

Moore a "SiCKO" című filmben az amerikai egészségügyi rendszerről fogja lerántani a leplet; a filmet június 29-étől vetítik az amerikai mozik. A filmből 15 perc szól a kubai kalandról.

Moore szerint az amerikai hatóságok kimondottan utaznak rá, mióta elkészítette a "Farenheit 9/11" című filmet. Az Egyesült Államokban soha nem volt dokumentumfilmnek akkora sikere, mint Moore művének.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×