eur:
395.98
usd:
359.46
bux:
0
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Egy csatornában végezte a szélmalomharc áldozata

Nagy-Britanniában halva találtak a saját farmja közelében egy gazdálkodót. A férfi élharcosa volt annak, hogy a falujukban szélkerekeket állítsanak fel. Az ötletet azonban a faluban többen ellenezték.

A háromgyermekes apa holttestét egy vízzel telt csatornában találták meg. A 47 éves férfi felesége azt állítja, hogy tervét sokan támadták a faluban, akiktől férje tartott is.

Richard Herbert tagja volt annak a konzorciumnak, amely célul tűzte ki, hogy 40 millió font értékben (több mint 15 milliárd forint) épít fel egy 26 turbinából álló szélerőművet.

Két héttel ezelőtt azonban a korábban csatlakozott 14 farmer fele visszalépett, személyes okokra hivatkozva. Felröppent a hír, hogy közülük egyesek fenyegető leveleket kaptak.

Két nappal később pedig ismeretlenek megrongálták azt a tornyot, amely a szél erősségét mérte a falu határában.

A faluban körbejárt egy levél is - szerzője ismeretlen - amelyben azt kifogásolják, hogy a szélkerekek felállításával el fog tűnni a táj szépsége.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×