eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Büntetlenül megúszták a nővérek, akik miatt meghalt a csecsemő

Mindössze figyelmeztetést kapott, és folytathatja munkáját az a két brit bába, akiknek gondatlansága miatt meghalt egy mindössze néhány órás csecsemő 2004 áprilisában.

Az anya, Gail Brendon a plymouth-i Derriford kórházba került, amikor eljött a szülés ideje. Először Jenny Gray nővérre bízták, aki úgy találta, hogy a csecsemő megfelelő pozícióban van a szüléshez.

Ugyanakkor azt tapasztalta, hogy csökken a magzat szívverése, ezért egy orvos CTG szívritmusfigyelő szerkezetet kapcsolt a vajúdó nőre, és azt tanácsolta, hogy az asszonyt vigyék a figyelőszobába.

A nővér eltávolította a szerkezetet, és az asszonyt a folyosóra vezette, ahol átadta őt Ailean Andersonnak, azt ugyanakkor nem mondta el neki, hogy szükség van a szívritmus figyelésére.

Ailen Anderson ezután háromnegyed órára magára hagyta Gail Brendont.

Amikor az állapotos asszonyt végül megvizsgálták, kiderült, hogy a kicsi életveszélyben van, és azonnal császármetszést hajtottak végre.

A kislány, Faye, 17 órával később meghalt, mert a méhben a válla köré tekeredett a köldökzsinór, majd elzáródott.

A nővérek munkáját értékelő tanács ugyan elismerte a hibákat, de úgy döntött, hogy a "nagyon értékes" bábák folytathatják a munkájukat, és csak megrovást kaptak.

A döntés hallatán Gail Brandon és férje kétségbeesett: "Nincs igazság a kislányunk számára, pedig Fayénak nem kellett volna meghalnia! Felháborító, hogy a két nővér megúszta, és megtarthatták a munkájukat".

Gail Brandon korábban szintén nővérként dolgozott, de az eset után otthagyta munkáját.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×