eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

A repülő bugyik miatt maradtak el a koncertek

Megnyugodhat Kiri Te Kanawa, nem kell nagy összegű kártérítést fizetnie, amiért évekkel ezelőtt több koncertet is lemondott. A bírósági tárgyaláson az is kiderült, hogy az operaénekesnő a színpadra berepülő női alsóneműk miatt nem volt hajlandó fellépni.

A művésznőt, korábbi menedzserét és cégüket a Leading Edge Events koncertszervező vállalat perelte be, amiért az operaénekes visszalépett a széles körűen beharangozott Melbourne-i és Sydney koncertjeitől, amelyeken John Farnham ausztrál popénekessel együtt lépett volna fel.

A koncertszervező kétmillió ausztrál dollár (mintegy 300 millió forint) kártérítést követelt.

A meghallgatáson kiderült, hogy a brit énekesnő - aki Károly herceg és Diana Spencer 1981-es esküvőjén is fellépett - miért mondta le a szereplést.

Kiri Te Kanawa megnézett néhány DVD-t John Farnham koncertjeiről, és megdöbbenve látta, hogy női rajongók rendszeresen bugyikat dobálnak a színpadra, amelyeket a művész trófeaként összegyűjt.

"Ilyen körülmények között hogyan tudtam volna hozni a saját klasszikus stílusomat?" - fakadt ki az énekesnő.

A bíróság végül is a javára ítélt, de nem a repülő alsóneműk, hanem amiatt, mert a felek között nem volt érvényes szerződés.

Az énekesnő cégének ugyanakkor mintegy 46 millió forintnak megfelelő összeget így is fizetnie kell, mert a Leading Edge Events feleslegesen bérelt egy helikoptert, amellyel a művésznőt a születésnapi partijáról a koncertre szállították volna.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×