eur:
395.59
usd:
365.41
bux:
73846.53
2024. július 31. szerda Oszkár

Órákon át keresték a párt a tengerben, miközben otthon ültek

Hatalmas mentőakciót indítottak egy belga pár után a La Manche-csatornán, amikor "eltűntek" a kompról, amelyen utaztak. Végül kiderült: felkéredzkedtek egy teherautóra, csak elfelejtettek szólni a buszuk sofőrjének. A hatóságok otthon találták meg őket.

A belga pár egy buszon utazott, és annak sofőrje értesítette a hatóságokat, amikor Calais-ben kikötve nem tértek vissza a buszra.

Hatalmas nemzetközi kutatás indult utánuk: a doveri, a calais-i és a boulogne-i vízimentők, a parti őrség egy repülője, két francia helikopter és egy francia fregatt 9 órán át kereste őket egy 25 mérföldes szakaszon.

A keresést végül akkor állították le, amikor a parti őrség úgy vélte: a jeges vízben már semmiképpen nem lehetnek életben. A hatóságok azonban nem adták fel, és végül belgiumi otthonában megtalálták a párt.

Kiderült, hogy otthonról kocsival mentek Calais-ig. Londonból hazafelé Brüsszelig vettek ugyan jegyet, ám Calais-ben megkértek egy teherautósofőrt, hogy vigye el őket parkoló autójukig. Eszükbe sem jutott, hogy szóljanak a buszsofőrnek.

A doveri parti őrség szerint az idén ez volt eddig a legdrágább mentési akció. A költségek elérték a 150 ezer fontot, azaz az 58 millió forintot.

A parti őrség szóvivője szerint azonban nem próbálják meg behajtani az összeget a páron, mivel ezt csak olyan esetekben teszik, amikor valaki direkt téveszti meg őket.

Címlapról ajánljuk

Kós Hubert a negyedik idővel jutott tovább, Telegdy Ádám is versenyben maradt

Kós Hubert, a 200 méteres hát fukuokai világbajnoka nagy reményekkel várta a szám párizsi versenyeit. Kényelmes úszással, a negyedik idővel jutott tovább. Telegdy Ádám is versenyben maradt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×