eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Ötven forintos túllépés miatt megszüntették bankszámláját!

Az egyik vezető brit bank megszüntette egy 15 éves fiú bankszámláját, és örökre eltiltotta a számlanyitástól, mert 11 pennyvel, azaz kevesebb mint 50 forinttal mínuszba ment.

Jerome Jacob, akinek két részidős állása is van az iskola mellett, egy újságot vett bankkártyájával. Mivel nem hitelkártyáról van szó, elméletileg lehetetlen lett volna többet költenie, mint amennyi a számláján volt, így fel sem merült benne, hogy nincs meg az újság fedezete.

Csak akkor derült fény a 11 penny-s túllépésre, amikor megjött a banktól a számlakivonat. Ekkor Jerome rögtön be is ment a bankba, hogy befizesse a pénzt, de már letelt a 30 napos türelmi idő, így nem fogadták el a pénzt, inkább megszüntették a számlát.

A fiú édesapja is megpróbált szót érteni a bankkal, ám azt mondták neki: a fia kockázatot jelent a bank számára, így később sem nyithat számlát.

"Az HSBC évente sok millió fontos profitot termel, nem hiszem, hogy a 11 pennys tartozás akkora fenyegetést jelentett volna számukra" - vélekedett Neville Jacob.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor egy tussal megverte Koch Máté legyőzőjét, s már a nyolc között jár

Andrásfi Tibor egy tussal megverte Koch Máté legyőzőjét, s már a nyolc között jár

Andrásfi Tibor az egyetlen tusra menő hosszabbításban egy lerohanó támadással legyőzte a venezuelai Grabiel Lugót, s bejutott a legjobb nyolc közé párbajtőr egyéniben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy erői sikeresen elfoglalták Lozuvatske települést az ukrajnai Donyeck megyében, Pokrovszk városától nem messze. Ez a térség az elmúlt hónapok leghevesebb frontcsatáinak helyszíne. Mindeközben az ukránok sem tétlenkedtek, Alekszej Szmirnov megbízott regionális kormányzó közlése szerint egy Ukrajna által indított dróntámadás következtében három orosz olajtartály gyulladt ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×