eur:
393.97
usd:
356.47
bux:
72982.36
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Saját magát jelölte a királyi kitüntetésre

Megfoszthatják kitüntetésétől azt a brit férfit, akiről kiderült: valójában saját magát jelölte a Brit Birodalom Rendjének Tagja kitüntető címre. Michael Eke nem létező személyek nevében saját maga írta meg ajánlásait, amelyekkel a brit kormányzati irodát, a Buckingham palotát, helyi képviselőjét és még rendőrségi főnökeit is sikerült átvernie.

Michael Eke még 2003-ban kapta meg az angol királynőtől a Brit Birodalom Rendjének Tagja kitüntetést. A címre Geoff Mills és Norman Jarvis - mint utóbb kiderült, két nem létező személy - javaslata alapján, Eke parlamenti képviselőjének és főnökeinek közbenjárására a kormányzati kabinetiroda terjesztette fel.

Kitüntetésekor Michael Eke mintaállampolgárnak tűnt, aki sokat tett a helyi közösségért. Valódi énjére, és a kitüntetés körüli csalásra akkor derült fény, amikor hamisított referenciákkal vezető álláshoz jutott a cambridgeshire-i rendőrség boltjában, ahonnan ezt követően több laptop, számítógép, televízió, videokamera és DVD-lejátszó is eltűnt.

A lopások miatt indított vizsgálat során kiderült: Eke többször használta magáncélokra egy általa vezetett helyi szervezet pénzét, és különböző rendezvényekre hivatkozva több mint 16 ezer fontot csalt ki a brit nemzeti lottó művészeti eseményeket finanszírozó alapjából.

Eke még gyertyát is lopott a rendőrségtől: miután megrendelt egy nagyobb adagot, azt több éven keresztül továbbadta egy helyi templomnak, zsebre téve a bevételt.

Címlapról ajánljuk
Mérgezés miatt rengeteg hal pusztul el most a magyar vizekben

Mérgezés miatt rengeteg hal pusztul el most a magyar vizekben

A nyári forróságban nemcsak a nyílt vizek szintje csökkent drasztikusan, a tavak és folyók felmelegedése miatt oxigénhiány alakul ki, ami tömeges halpusztulást okoz. A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője, Lévai Ferenc szerint ezen a nyáron a szokásos halveszteség a többszörösére nőtt, az áremelést azonban el akarják kerülni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Minimális ellenállással tör előre az orosz haderő a 60 ezres Pokrovszk felé, a város ostroma bármikor megindulhat. Közben támadásba lendültek az orosz csapatok Vuhledár térségében és Luhanszkban is. Friss elemzések szerint Oroszország összesen 600 négyzetkilométernyi területet foglalt el Ukrajnában a nyáron, ami 2022 óta nem látott szám. Kurszkban jelenleg áll az ukrán offenzíva: a Koronyevó-szektorban jelentettek kisebb támadásokat, de egyelőre nincs hír érdemi területszerzésről. Közben menesztették az ukrán állami energiavállalat vezetőjét. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború fejleményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×