eur:
393.25
usd:
354.81
bux:
72243.41
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

A szellem éjjelente teát és süteményt kér

Indiában legenda kering egy brit katona szelleméről, aki a helyiek szerint éjjelenként megállítja az arra járókat, és teát, valamint süteményt kér tőlük.

Owen Thomkinson brit katona volt, aki 1906-ban halt meg kolerában India Bihar államában.

Ami különössé teszi a történetet, hogy a Gaya város környékén élők meg vannak győződve: szelleme éjjelenként a környéken kísért.

A többségében muszlim hitű lakók szerint a brit katona nyugtalan szellemét csak teával és aprósüteménnyel lehet megbékíteni.

Amikor besötétedik, megjelenik az angol szelleme, angol öltönyt és csizmát visel. Az út közepén áll, és teát, valamint süteményt kér az arra járóktól - mondja egy helyi tanár.

Noha a város legrégebbi angol lakója szamárságnak tartja a történetet, a helyiek ragaszkodnak hozzá, főleg, hogy ilyen egyszerűen meg lehet békíteni.

Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×