eur:
392.66
usd:
355.2
bux:
0
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Az ökör a legjobb meteorológus?

Talán nincs is olyan meteorológus a földön, aki hónapokra előre meg merné jósolni, milyen lesz az időjárás. Kambodzsa királyi jövendőmondójának azonban nem probléma az előrejelzés: csak azt kell megnéznie, mit esznek a királyi ökrök a hagyományos szántási ünnepség után. A tavalyi jóslat bevált.

Tavaly a királyi ökrök mindent felfaltak, amit csak eléjük raktak, és ennek megfelelően Kambodzsában sokáig tartott az esős évszak, rekord rizsterméssel ajándékozva meg az országot.

Az idei ünnepségre és jövendőmondásra a hagyományoknak megfelelően rengeteg földműves ellátogatott a királyi udvarba, és velük együtt Szihamoni király is lélegzetvisszafojtva figyelte az ökröket.

Így amikor az ökrök jó étvággyal ettek, de utána rá sem néztek a vízre, a babonás kambodzsaiak már tudták mi jön: a királyi jövendőmondó jó termést, de kevés esőt jósolt az idei évre.

A szárazság az elmúlt években komoly gondokat okozott Kambodzsában, így a mostani jóslat után sok földműves azt követeli: fejlesszék az ország öntözőrendszereit.

Címlapról ajánljuk

Maruzsa Zoltán az új tanév új szabályairól: okoseszköz, orvosi igazolás, jogosítvány

A tanév kezdetén több változás jön az oktatási intézményekben, ezekről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, de a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára kifejtette a pedagógus-béremelés menetrendjét, és azt is, hogy miért nem lesz tanárhiány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×