eur:
392.44
usd:
354.46
bux:
72789.23
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Rakétákkal fakasztottak esőt a kínaiak

Mesterségesen előidézett esővel vetettek véget a pekingi hatóságok az Észak-Kínát sújtó aszálynak. Peking hat körzetéből ezüstjodid töltetű rakétákat lőttek a felhőkbe, s igy sikerült az idei tavasz eddigi legnagyobb esőit előidézni - jelentette az Új Kína hírügynökség.

A csapadék elmosta a homokviharokból származó port, megszüntette a szmogot, és ezzel sokat javított a 15 milliós metropolis lakóinak életkörülményein.

Nemcsak a fővárosban segített az eső, hanem az annak környékén lévő Hopej tartományban is sokat enyhített az 55 éve legsúlyosabb aszály következményein.

Az év eleje óta tartó súlyos csapadékhiány miatt Pekingben és közvetlen környékén már több mint tízmillió embert érintenek az ivóvízellátási zavarok.

Az időjárás szélsőségeire, viszontagságaira jellemző az is, hogy február óta tíz nagy homokvihar söpört végig Észak-Kínán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Maruzsa Zoltán az új tanév új szabályairól: okoseszköz, orvosi igazolás, jogosítvány

A tanév kezdetén több változás jön az oktatási intézményekben, ezekről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, de a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára kifejtette a pedagógus-béremelés menetrendjét, és azt is, hogy miért nem lesz tanárhiány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Stratégiai fontosságú város ellen indított hadműveletet Moszkva, kétségbeesett védelmi lépésekre kényszerül Kijev – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Stratégiai fontosságú város ellen indított hadműveletet Moszkva, kétségbeesett védelmi lépésekre kényszerül Kijev – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Egyre-másra jelennek meg Telegramon a hírek arról, hogy az orosz csapatok megújították támadásaikat a donyecki Vuhledár városa ellen. Az érintett frontszakaszokon több kilométeres haladást is sikerült elérniük. Közben Kijev elsimerte, hogy nehéz a helyzet a háború fő térségében, Kelet-Ukrajnában, de kijevi részről minden szükséges intézkedést megtettek, hogy ellenálljanak a támadásoknak - közölte vasárnap Olekszandr Szirszkij, az ukrán hadsereg főparancsnoka. Az ukrán hadsereg kritikus helyzetbe került Kelet-Ukrajnában, miután az orosz erők Pokrovszk felé nyomulnak. A Forbes beszámolója szerint Ukrajna sürgősen bevetette a Kara-Dag dandárt a térség védelmének megerősítésére - közölte a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×