eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Elfogadták a Fidesz-KDNP országos listáját

Elfogadták a Fidesz-KDNP országos listáját

Elfogadta a Fidesz országos választmánya a párt országos listáját. Lázár János nincs benne az első tízben, de sajtóinformációk szerint nem szeretne bekerülni a listáról, ha nem nyer egyéni mandátumot Hódmezővásárhelyen.

Fontos városnak nevezte Hódmezővásárhelyet a miniszterelnök, és sok sikert kívánt a vasárnap megválasztott, ellenzéki támogatású független polgármesternek. Orbán Viktor a Fidesz választmányi ülése előtt a hvg.hu-nak azt mondta: továbbra is mindent megtesznek a település fejlődéséért.

Ha mi nyerni akartunk, a mi közösségünknek kétszer, háromszor annyi energiát kellett mozgósítania, mint az ellenfeleinknek. Ez most is így van, kettőzött erővel kell dolgoznunk, ez a tanulság, és ezen fogunk dolgozni” - fejtette ki.

A miniszterelnök szerint a kormánypártoknak szembe kell nézniük az ellenfeleikkel, és el kell hárítaniuk a veszélyt, hogy azok kapjanak Magyarországon támogatást, akik bevándorlóországgá akarják tenni az országot.

„Az én számomra a választás tétje nem változott: egyetlen dologról szól, hogy bevándorlóországgá alakulunk-e a választás eredményeképpen vagy nem" - emelte ki.

Az atv.hu információi alapján Lázár János nem került fel a Fidesz-KDNP országos listája első tíz helyének egyikére sem. A Miniszterelnökség vezetője állítólag úgy fogalmazott: ha nem győz április 8-án egyéniben Hódmezővásárhelyen, illetve a körzetben, listás mandátummal nem szeretne képviselő lenni.

Az InfoRádiónak is megerősítették, hogy a hétfőn elfogadott lista élén a pártpolitikus közjogi méltóságok, illetve a Fidesz és a kereszténydemokraták vezetői állnak. Tehát Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Kövér László, Novák Katalin, Varga Mihály, Gulyás Gergely, Kubatov Gábor, Németh Szilárd, Balog Zoltán és Harrach Péter szerepel az első 10-ben. Ezt követően az első 20-ban a miniszterek közül Lázár János szerepel a az első helyen, őt követi Rogán Antal, és a többi tárcavezető. Az első 40 között van Lezsák Sándor, Jakab István, Győrffy Balázs, Turi-Kovács Béla, Szatmáry Kristóf, és Farkas Flórián is.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×