eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa
Gyurcsány Ferenc, DK elnöke a színházak finanszírozásáról szóló törvény vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

14 millió forintra büntették Gyurcsány Ferencet

A parlament őszi ülésszakának kezdetén bírálta a kormányfőt, éles szavai miatt a házelnök előbb kikapcsolta a mikrofonját, majd megvonta tőle a szót. A történetnek itt nem lett vége.

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő és DK-elnök maga számolt be arról, hogy Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke 14 millió forintra büntette azért, mert szerinte Orbán Viktor és kormánya áruló.

A DK elnöke emlékeztetett: múlt heti napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy „a magyar kormányfő eladta önmaga becsületét, végül eladta hazája becsületét, és eladta hazája függetlenségét és önállóságát”, ezért Magyarországnak áruló kormánya és áruló miniszterelnöke van.

A házelnök ezután elvette a szót a DK elnökétől, mondván, hogy nincs joga Magyarország miniszterelnökét lehazárulózni. „Ez a szóváltás Kövér tegnapi-tegnapelőtti levele szerint 14 millió forintomba fog kerülni. Ennyire büntetett meg” – mondta Gyurcsány Ferenc.

A politikus szerint az a legkisebb gond, hogy Kövér Lászlónak „az erkölcse és az intellektusa mellett baj van a fülével", mivel nem a hazaáruló, hanem az áruló szót használta. Csakhogy ezzel „Kövér visszaélt a házelnöki hatalmával, korlátozva a képviselők szólásszabadságát".

„Emberi mivoltában sérteni valakit valóban nincsen rendben. Uszítani az alkotmányos rend ellen nincsen rendben. De hát erről szó nincsen. Van egy nagyon higgadt, nyugodtan elmondott vélemény. Kövér szerint ez 14 millióba kerül” – jelentette ki.

Párhuzamként elmondta, a még keményebb hazaáruló kifejezést használták a vtrasbourgi vitában az EP-ben, ott mégsem büntettek ezért senkit semennyire.

Emellett felhívta a figyelmet arra is, hogy „Kövér László szakmányban hazaárulózik".

A pártelnök megígérte, bíróságra viszi a büntetés ügyét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025 ünnepnapok terén is tervezést igényel, ezért ideje ismét szemügyre venni az év legfontosabb táblázatát, amely segítséget nyújthat a szabadnapok 2025-ös megtervezésében. Összeszedtük, mikor lesznek ünnepnapok és hosszú hétvégék 2025-ben, illetve mikor esnek ünnepnapok 2025-ben hétvégére. Hány háromnapos és négynapos hosszú hétvége lesz? Hányadikára esnek a húsvéti ünnepek? Milyen napokra esik karácsony 2025-ben? Itt minden kérdésre választ találsz, ami 2025 ünnepnapjait és 2025 hosszú hétvégéit illeti.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 12. 14:59
×
×
×
×