eur:
401.58
usd:
367.12
bux:
74227.91
2024. október 11. péntek Brigitta
Budapest napfelkeltekor 2020. december 27-én. Az előtérben a Gellért-hegyi Szabadság-szobor, középen a Duna, a Szabadság híd és a Petőfi híd, jobbról az előtérben a Gellért Szálló látható.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Ha este ezt látja a Duna fölött, nem a szeme káprázik

Drónok segítségével életre kel a Gellért-hegy tetején a Szabadság-szobor.

Péntek este fél nyolckor egy fergeteges drónshow keretében a Szabadság-szobor "életre kel" a technológia segítségével – számolt be a látványosságról az InfoRádiónak a Yettel márka- és markettingkommunikációs igazgatója, Kovács András. Mint mondta, számos ikonikus épület és szobor van az országban, de a Szabadság-szobor a nevében hordozza azt az ígéretet, hogy ez egy nagyon szabad dolog.

"Hosszú évtizedek óta csak ott áll a Citadellán és letekint ránk. Mi pedig azon gondolkodtunk, hogy sokat beszélünk egyébként a digitális szabadságról, de hogyan tudnánk ezt megjeleníteni, közelebb vinni az emberekhez, átélhetővé tenni? Kerestünk valamit, ami nevében hordozza a szabadság ígéretét. A szobor pedig – ami szobor mivoltából adódóan a földbe gyökerezve áll – kaphat egy lehetőséget, hogy felszabaduljon, elemelkedjen, és egy új perspektívából nézhessen le ránk, és mi is másként tekintsünk rá" – magyarázta a szakember.

A drónshow látványelemeiről a meglepetés megtartása kedvéért csak annyit mondott, hogy a drónok "megemelik, közelebb hozzák, megreptetik a Szabadság-szobrot, majd visszaállítják a helyére". A közel tízperces műsor este fél nyolckor kezdődik, a legjobban látni a Duna pesti oldaláról, a március 15-e térről, a Fővám térről és a Szabadság híd környékéről lehet majd.

Felmerült a kérdés, hogy ha sikeres lesz a bemutató, lesz-e folytatása, akár más épületekkel vagy más szobrokkal is. Kovács András elmondta, telekommunikációs vállalatként nem terveznek "szoborreptetési profilt" nyitni.

"Most azt gondoljuk, hogy létrehoztunk egy új digitális terméket, és ennek a show egy szép kifejezése lesz, egy átélhető, mindenki számára szórakoztató kis aktivitás, ami alapvetően a helyszínen lesz megtekinthető, de persze készülnek majd róla videók is" – közölte.

Megjegyezte még, hogy nagyon reménykednek a kedvező időjárásban, de ha mégsem lenne szerencséjük ezzel, akkor vasárnap szeretnék a drónokkal életre kelteni a szobrot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×