eur:
394.51
usd:
354.8
bux:
72874.9
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Már nyaldossa a Duna a Római-partot, nézze meg legfrissebb fotóinkat!

Lassan ellepi a Duna a Római-part sétányát, azt a részt, ahol a büfésor található. Nézze meg kedd déli fotóinkat!

A budapestiek kedvenc hekksütőit fenyegeti már a Duna a Római-parton. A víz kedden érte el a part menti sétányt. Holnap már nem lehet itt sétálni.

fotó: Infostart
fotó: Infostart

Mindenesetre egyelőre két védelmi vonalat alakítottak. Az egyik, a Királyok útjánál van, itt valamivel mélyebb a part. Ide már nem lehet behajtani autóval és a 34-es busz vonalát is módosították. Lezárták az árvízi kapukat és valószínűleg víz alá kerül majd több szálloda és partmenti étterem valamint a Római Teniszakadémia is.

fotó: Infostart
fotó: Infostart

Valamivel délebbre (a Belváros felé) viszont a part menti sávnál folyik a védekezés. A volt Postás üdülőt, amely most apartmanház, homokzsákokkal próbálják megvédeni.

Ez azt jelenti, hogy az Emőd utcánál ki lehet hajtani a Nánási útra, és itt még a busz is közlekedhet.

A vízügy legfrissebb előrejelzése szerint holnapra újabb egy méterrel emelkedik a Duna, a tetőzést vasárnap reggelre várják, 849 centivel. Ez 42 centiméterrel maradna el a 2013-as csúcshoz képest. Akkor egyébként mindenki kitelepítettek a Nánási út - Királyok útja vonalon belülről, ami hullámtérnek számít. Itt az elmúlt 25 évben több üdülőnek mondott lakópark épült fel.

Az is igaz, hogy a 11 évvel ezelőtti áradás után megépült az a gát, amely a visszaduzzadó Arany-pataktól védi meg a Pók utcai lakótelepet.

Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.

Kis-Benedek József: nagy orosz katonai akció állhat Putyin mozgósító döntése mögött

Száznyolcvanezer fővel növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök. Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, az MTA doktora szerint Oroszország januárban egy nagyszabású támadásra készülhet, de a hadsereg létszámának növelését figyelmeztetésnek is szánhatják.

Jön a Kaláka-dokumentumfilm, már nincs is messze!

Szeptember 26-tól vetítik országszerte a mozik a legendás Kaláka együttesről szóló, Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig című egész estés dokumentumfilmet, Pigniczky Réka rendezését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 17. 15:58
×
×
×
×