eur:
393.25
usd:
355.03
bux:
72243.41
2024. szeptember 4. szerda Rozália
Nyitókép: Pixabay

Teljesen elözönlötték a darazsak a gyerek szobáját, nagy baj is lehetett volna

Csak a szerencsén múlt, hogy a darazsak nem akkor kezdték el átvenni a szoba felett az uralmat, amikor az ott lakó fiú is bent volt.

Különös esetről számolt be a Blikknek egy nő arról, hogyan szállták meg a darazsak a gyerekszobát az otthonukban. Elmondta, aznap érkeztek haza a fiával, aki pár napig nem volt otthon, és valószínűleg ennek köszönheti, hogy megmenekült. A fiú bement a szobájába, de hangosan kiabálni kezdett, hogy a helyiség tele van darazsakkal. Az anyuka azt hitte, hogy fia túloz, ezért egy rovarirtó spray-vel ő is bement.

Odabent azonban szinte éjszakai sötétség fogadta, az ablakon se lehetett kilátni a rengeteg rovartól, amik több százával hemzsegtek a gyerekszobában.

Az anya szerint azonnal kimenekültek a helyiségből, és riasztották a tűzoltókat, ám az egyik rovar így is megcsípte őt. A vonal másik végén a diszpécser riasztotta a mentőket is, akik gyorsan meg is érkeztek és kórházba vitték a nőt. Mint kiderült, a szúrás szívritmuszavart okozott neki, így egy napig bent is tartották.

A beszámoló szerint többen is megpróbálkoztak a darazsak kiirtásával, ám amikor először vegyszert fújtak a vezetékhez, ami mentén lemásztak a plafonról, a veszélyes rovarok teljesen megőrültek:

átszakították a gipszkartont és a tapétát, még többen zúdultak a gyerekszobába.

A mennyezetet végül másnap megbontották, és kiderült, hogy a több ezer darázsnak otthont adó kaptárt már csak a tapéta tartotta, bármelyik pillanatban leeshetett volna, egyenesen a fiú szobájába.

A gyermek elmondása szerint éjszakánként ugyan hallott fura hangokat a fal mögül, de nem tulajdonított neki nagy jelentőséget, mert olyan volt, mint amikor zúg az áram a vezetékben. A szakemberek az anyának azt mondták, az ötszintes kaptárt hónapok óta építhették a rovarok, de olyan is volt, aki szerint évek óta ott lehetett.

Címlapról ajánljuk
Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Így segit az MNB a bankoknak: erről szól az új ESG kérdőív

Így segit az MNB a bankoknak: erről szól az új ESG kérdőív

Három fő iparág adja a zöldhitelezés ügyfélbázisának döntő részét: a ipari- kereskedelmi ingatlanszektor, a körforgásos gazdaság és fenntarthatóság üzleti területén működő cégek, illetve az energetikai vállalatok. A kisebb szereplők, a multinacionális vállalatok beszállítói sem tétlenkedhetnek, hiszen évről-évre egyre több fenntarthatósággal kapcsolatos információt kell megosztaniuk az ügyfelekkel, akik egyre több vállalást kérnek rajtuk számon. Ha pedig nem teljesítenek megfelelően, hamar kieshetnek a termelési láncból. Az MNB ESG szempontrendszer egységesítési törekvése nagy segítségére van a bankoknak, mert eddig jórészt csak szubjektív szempontok alapján tudták megítélni, hogy egy-egy vállalati hitelcél megfelel-e bizonyos követelményeknek, sem. A Portfolio Sustainable World 2024 konferencián hazai bankvezetők, pénzügyi szakemberek számoltak be arról, hogy hol tart zöldfinanszírozás Magyarországon, milyen kihívások előtt áll a piac, és újdonságok várhatók a közeljövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 4. 17:40
×
×
×
×