eur:
393.1
usd:
351.94
bux:
73124.74
2024. augusztus 27. kedd Gáspár
Szakemberek dolgoznak a Keleti pályaudvar közelében történt baleset helyszínén 2024. augusztus 26-án. Várhatóan augusztus 27-én délelőtt állhat helyre a vasúti forgalom a Keleti pályaudvaron, azt követően, hogy augusztus 25-én este a pályaudvar előtt kisiklott a Claudiopolis Kolozsvárról közlekedő InterCity vonat öt személykocsija.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Utómunkákat még végeznek, de már rendben közlekednek a vonatok a Keleti pályaudvaron

Már a Keleti pályaudvar is menetrend szerint tudja fogadni a vonatokat, így az országban minden vonalon helyreállt a vasúti közlekedés – mondta el az InfoRádióban a MÁV helyettes szóvivője, Váczi Viktor.

A hatvani és az újszászi vonal vonatainak nagy része már reggel a Keleti pályaudvarra érkezett, és onnan is indult, aztán 9 órától már a hegyeshalmi fővonalról, illetve a pécsi vonalról is ide érkezhettek a vonatok a soproni és szombathelyi InterCityk kivételével. Most már a Keleti pályaudvar az eredeti közlekedési rend szerint üzemel. Minden vonat menetrend szerint a Keleti pályaudvarra érkezik, és onnan is indul – fogalmazott Váczi Viktor az InfoRádióban.

A pályaudvarra bevezető vágányokon még utómunkálatokat végeznek, de ez a forgalmat nem zavarja,

pár perces késés, vagy esetleg pár perc várakozás a Keleti pályaudvar előtti vágányszakaszokon előfordulhat.

Jelenleg az országos hálózaton máshol nincsenek fennakadások a vonatközlekedésben. Hétfőn egy baleset miatt volt a Déli pályaudvar érintett, de ott sem a pályaudvar maga, hanem az észak-balatoni vonalon történt egy vasúti átjáróban egy baleset, és ezért a Budapest és az észak-balatoni vonal közötti vonatok egy ideig nem közlekedtek, illetve pótlóbuszok jártak a baleset miatt érintett szakaszon" – tette hozzá a MÁV helyettes szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Robert Fico: egy golyó hihetetlen pusztítást tud végezni az emberi szervezetben

„Tudok dolgozni, de nem vagyok képes súlyt emelni” – tájékoztatott egészségi állapotáról Robert Fico szlovák miniszterelnök, aki ellen idén májusban követtek el merényletkísérletet. A kormányfő közölte, hamarosan nyilvánossá teszik a merényletről készült belügyi jelentést. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Robert Fico vezeti a pártelnökök bizalmi listáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.27. kedd, 18:00
Koren Balázs
matematika tanár, a ProSuli szakmai vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 27. 11:40
×
×
×
×