eur:
394.64
usd:
353.47
bux:
73063.23
2024. augusztus 27. kedd Gáspár
Szakemberek dolgoznak a Keleti pályaudvar közelében történt baleset helyszínén 2024. augusztus 26-án. Várhatóan augusztus 27-én délelőtt állhat helyre a vasúti forgalom a Keleti pályaudvaron, azt követően, hogy augusztus 25-én este a pályaudvar előtt kisiklott a Claudiopolis Kolozsvárról közlekedő InterCity vonat öt személykocsija.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Így indulnak újra a járatok a Keleti pályaudvarról

Fokozatosan tudják fogadni és indítani a vonatokat az érintett vonalakon.

Először a hatvani, miskolci, valamint az újszászi, szolnoki, illetve békéscsabai vonalon térhet vissza a vonatforgalom a teljes vonalára - tudatta a Mávinform a Keleti pályaudvar közlekedési rendjével kapcsolatban kedden hajnalban.

Hozzátették ugyanakkor: a pécsi és a győri, hegyeshalmi vonal belföldi és nemzetközi távolsági vonatai reggel még Budapest-Kelenföld állomásra érkeznek és onnan is indulnak, várhatóan 9 óráig.

Megerősítették: kedd hajnalban és reggel fokozatosan tudja fogadni és indítani a vonatokat a Keleti pályaudvar az érintett vonalakon. Továbbra is számítani kell azonban arra, hogy egyes vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak a Keleti helyett.

A hajnali és reggeli időszakban - a hétfőivel azonosan - a BKK érintett járatain még elfogadják a vasúti jegyeket. A vasúttársaság kedd reggel még a hétfői pótlás szerint közlekedteti a pótlóbuszokat a Keleti pályaudvar (Kerepesi úti buszvégállomás) - Kőbánya felső (Albertirsai út) - Rákos vasútállomás szakaszon. A buszok folyamatosan indulnak - írták.

A Keleti pályaudvar előtt vasárnap este kisiklott a Claudiopolis nevű, Kolozsvárról közlekedő InterCity vonat öt személykocsija. A balesetben senki nem sérült meg, de azóta jelentős fennakadások vannak a vasúti közlekedésben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egészen merész javaslat is van a német menekültpolitika szigorítására

Egészen merész javaslat is van a német menekültpolitika szigorítására

Kevesebb mint három hónappal a baden-württembergi Mannheim városában május utolsó napján történt, egy 29 éves rendőr halálát követelő késes merénylet után újabb, a mannheiminél is is kegyetlenebb merénylet történt az észak-rajna vesztfáliai Solingen városában. A mannhemi merénylet hullámai még le sem csillapodtak, sőt, a solingeni terror után még magasabbra csaptak. Miközben folyik az áldozatok búcsúztatása, az ország vezető politikusai már a hasonló terrorcselekmények lehetséges megelőzéséről, elsősorban a menekültpolitika szigorításáról kezdtek éles vitát.

Csiki Varga Tamás: több módon is segíti az ukránok harcát az új fegyverük

Új fegyvert fejlesztettek ki Ukrajnában a rakéta és a drón ötvözetéből. Csiki Varga Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének tudományos főmunkatársa szerint az eszközzel gyorsabban és jóval távolabbi oroszországi célpontokra is csapást tud mérni az ukrán hadsereg, de nem csak ebben szolgálja a céljaikat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.27. kedd, 18:00
Koren Balázs
matematika tanár, a ProSuli szakmai vezetője
Mégis mi folyik most a magyar egészségügyben?

Mégis mi folyik most a magyar egészségügyben?

A 2023-as szenvedős év után kezd helyreállni a kereslet a magyarországi magánegészségügyi szolgáltatások iránt, a legnagyobb multiklinikák új tervekkel jelennek meg a piacon. Közben az állami egészségügy háza tájáról nem érkeznek kellemes hírek, az elmúlt időszakban a betegek hozzáférése nem javult. De mégis mitől lesz tartós növekedés a magánegészségügyben, mennyire volt válságálló a szektor és mit hoz az egyre erősebb verseny a piacon? Várható-e érdemi új állami szabályozás ezen a téren? Mit tudnak a single speciality szolgáltatók, és mire készülnek? Izgalmas kérdésekre adunk választ a szeptember 26-i Private Health Forumon, ahol hatalmas újításra is készülünk a programban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 27. 09:16
×
×
×
×