eur:
393.73
usd:
351.8
bux:
72949.64
2024. augusztus 23. péntek Bence
Back to school supplies. Books and blackboard on wooden background
Nyitókép: Prapass Pulsub/Getty Images

Személyre szabott tanszercsomagokat készítenek össze

Rászoruló családoknak nyújt segítséget a tanévkezdéséhez a Magyar Posta és az Ökumenikus Segélyszervezet összefogásával az Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakció, amelyben idén is 2000 kisgyerek kap új tanszerekből álló, személyre szabott csomagokat.

Másfél héttel a tanévkezdés előtt megkezdődött az új, minőségi tanszerekből álló csomagok összeállítása és az adományok kiszállítása. A kampányhoz csatlakozva több híresség is személyesen segítette a csomagok összeállítását: Wolf Kati, a kampány arca, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, Katus Attila sportaerobik világbajnok, Szuromi Tímea Masters világ és Európa-bajnok súlyemelő, illetve Mezei Léda, Balogh Edina és Szabó Erika színésznők.

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekenként 15 ezer forintból állítja össze a minőségi tanszerekből álló, személyre szabott csomagokat, amelyek tartalmazzák az iskolakezdéshez szükséges alapvető eszközöket. A tanszercsomagok térítésmentes szállításáról idén is a Magyar Posta gondoskodik. A kampány célja túlmutat az oktatási eszközök biztosításán: a szervezők ezen kívül szeretnék felhívni a figyelmet a közösségi összefogásban rejlő erőre is, és ösztönözni a társadalom széles rétegeit, hogy vegyenek részt az esélyteremtő kezdeményezésben.

A Magyar Posta és a segélyszervezet több mint egy évtizedes összefogásának köszönhetően eddig tizenhatezer gyermek kapott támogatást a tanévkezdéshez. Az Iskolakezdés együtt! segélyakcióban a Magyar Posta a pénzadományok gyűjtése mellett térítésmentes logisztikai szolgáltatásokkal is segíti a szervezet munkáját az év végéig.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy idén is sokan álltak a segélyakció mellé, de továbbra is várják a hívásokat, hogy mind a 2000 gyermeknek tudjanak segíteni a beiskolázásban. "A 1353-as adományvonalat tárcsázók és a segélyszervezet honlapján adományozók mellett köszönetet mondunk az adománygyűjtésben és az Iskolakezdés együtt! segélyakció logisztikájában is óriási segítséget nyújtó Magyar Posta Zrt.-nek. Jó ütemben halad a segélyakció, így minden esély megvan rá, hogy tanévkezdésig az összes csomag eljut a rászoruló magyarországi gyerekekhez" - tette hozzá a segélyszervezet ügyvezető igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Emmanuel Macron példátlan és történelmi összefogást készít elő, de nem mehet biztosra

Emmanuel Macron példátlan és történelmi összefogást készít elő, de nem mehet biztosra

Nincs sok esély egy nagykoalíció megalakulására, az azonban biztosnak tűnik, hogy Emmanuel Macron pártszövetsége benne lesz az új francia kormányban – mondta az InfoRádióban Szűcs Anita, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docense. A Franciaország-szakértő szerint nem valószínű, hogy az előre hozott választásokat megnyerő Új Népfront miniszterelnök-jelöltje lesz az új kormányfő.

Robert Fico: nagyon feszült most a helyzet, párbeszédre van szükség

Jelenleg az ország és a társadalom működésével kapcsolatos alapvető kérdésekben is nehéz társadalmi konszenzust elérni – jelentette ki a szlovák kormányfő a társadalmi helyzetet értékelő beszédében. Robert Fico szerint nemcsak a belpolitikában, hanem a külpolitikában is szükség van a vélemények ütköztetésére, és bejelentette, hogy ősszel több távol-keleti országba is ellátogat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Toreck bevételére készülnek az oroszok, nem sikerült az oroszok nagy terve Pokrovszknál – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Toreck bevételére készülnek az oroszok, nem sikerült az oroszok nagy terve Pokrovszknál – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Az ukrán hadsereg a jelek szerint csütörtökön első alkalommal ismerte be, hogy az ország keleti részében előrenyomuló orosz haderő kezére jutott Nju Jork mezőváros, és Toreck is egyre nagyobb veszélynek van kitéve. A források szerint hamarosan megkezdődhet a város ostroma. Közzétette napi jelentését az amerikai Institute for the Study of War (ISW) elemzőház, amely ezúttal a Pokrovszk környéki harcokról ír. A térségben nem állnak túl jól az ukrán alakulatok, de a bekerítést sikerült elkerülniük, ami a támadók legfontosabb célja lett volna. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×