eur:
393.8
usd:
353.42
bux:
73005.47
2024. augusztus 22. csütörtök Menyhért, Mirjam
Vásárlók a tanszerek között válogatnak a szeptemberi iskolakezdéshez egy budaörsi bevásárlóközpontban 2015. augusztus 25-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Jó hír a családoknak

A szülők terheinek csökkentésére és az iskolakezdés megkönnyítése érdekében idén is hamarabb érkeznek a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátások: a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes), a gyermeknevelési támogatás (gyet) és a családi pótlék - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

Koncz Zsófia hozzátette: a Magyar Posta pénteken kezdi meg ezek kézbesítését, a Magyar Államkincstár pedig szintén pénteken utalja ezeket az ellátásokat az érintettek bankszámlájára.

Ennek köszönhetően mintegy 1 millió 100 ezer család már a tanévkezdés előtt hozzájut a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokhoz - írta az államtitkár.

Koncz Zsófia kiemelte: az előrehozott folyósítás célja, hogy segítséget nyújtson a családoknak az iskolakezdésre felkészülésben. A kormány emellett továbbra is valamennyi, köznevelésben és szakképzésben résztvevő tanuló számára ingyenes tankönyvellátást biztosít, így ezzel is csökken a családokra háruló iskoláztatás költsége - jegyezte meg.

Címlapról ajánljuk
Rolek Ferenc: a munkaadóknak nincs eszközük arra, hogy szűrővizsgálatokra kötelezzék a dolgozókat

Rolek Ferenc: a munkaadóknak nincs eszközük arra, hogy szűrővizsgálatokra kötelezzék a dolgozókat

A kormány a munkáltatókat tenné érdekeltté abban, hogy minél több munkavállaló éljen az állam által kínált, ingyenes menedzserszűréssel. Az egészségügyi államtitkár szerint a kötelezőséget nem az egyénekre, hanem a munkáltatókra szabnák. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke ugyanakkor azt mondta az InfoRádióban, hogy a kormánynak kellene ösztönöznie az embereket a szűrővizsgálatokon való részvételre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.22. csütörtök, 18:00
Prószéky Gábor
Széchenyi-díjas programtervező matematikus, a HUN-REN Nyelvtudományi Kutatóközpont főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×