eur:
393.43
usd:
358.06
bux:
0
2024. augusztus 14. szerda Marcell
Egy nő vizet iszik a kánikulában 2019. augusztus 12-én. Hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos hétfő éjfélig. Jelentős lehűlést hoz a másnap érkező hidegfront, 10 fokot, néhol akár többet is csökken a csúcshőmérséklet pár nap alatt.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Nem tud kifáradni a kánikula

Kevés helyen lehet rövid zápor, zivatar.

Kedd délután és szerdán is napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, éjjel általában kiderül az ég, de az éjszaka második felében délnyugaton átmenetileg megnövekedhet a felhőzet. Kedd délután néhol - főként az északnyugati, kisebb eséllyel az északi tájakon -, szerdán pedig az északkeleti harmadot kivéve helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. Emellett a hajnali órákban délnyugaton sem kizárt egy-egy csapadékgóc kialakulása.

Kedd délután az északi, északkeleti, szerdán már a keleti, délkeleti szél élénkülhet meg helyenként, zivatarokat erős, viharos széllökés is kísérheti.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán döntően 33 és 38 fok között várható, ennél pár fokkal alacsonyabb értékeket északkeleten, magasabbat a Dél-Alföldön mérhetnek. Utóbbi területeken akár 40 fok köré is forrósodhat a levegő.

Északnyugat-Európában változékonyabb az időjárás a két, lassan elöregedő frontrendszer miatt. Csapadékról nem sok jelentés érkezik, de Nagy-Britanniában viharos széllökéseket okoznak az említett frontok. A szigetország északi részén 90 km/h körüli lökések sem ritkák, sőt 143 km/h-s mérést is rögzítettek. Erősen viharos széllökések még az Alpokban fordultak elő egy nagy kiterjedésű zivatarrendszer nyomán, sőt e tájakon nagyobb csapadékmennyiség is hullott, néhol 60-80 mm közötti csapadékösszeget is regisztráltak.

A kontinens nagyobb részén továbbra is száraz, meleg az idő, Európa déli felén, harmadán nagyrészt 30 és 40 fok között alakul a csúcsérték.

A Kárpát-medencében is egyre fokozódik a hőség, ugyanakkor az anticiklon peremén nedvesebb léghullámok is érkeznek, emiatt helyenként előfordulhat zápor, zivatar.

Címlapról ajánljuk
Szárazföldi és légi járművekkel erősödhet a szlovák hadsereg

Szárazföldi és légi járművekkel erősödhet a szlovák hadsereg

Szlovákia csatlakozhatna a Leopard 2A8 harckocsik németországi beszerzéséhez – tájékoztatott a szlovák védelmi miniszter a közösségi oldalon közzétett videójában. Robert Kaliňák ezen kívül tizenhat új tarackot is vásárolna a szlovák hadsereg számára. A szárazföldi harceszközökön kívül amerikai Viper helikopterek beszerzését is fontolgatja a szlovák védelmi tárca.

Keletnémet tartományi választások - Tart az AfD-től a német rendőrség

Kevesebb mint három hét van hátra a szeptember 1-én tartandó türingiai és szászországi tartományi választásokig, amelyeket a hónap utolsó vasárnapján hasonló brandenburgi szavazás követ. A választások jelentősége túlmutat a tartományi határokon, általános vélekedés szerint az eredmények egy évvel az országos parlamenti választások előtt átrajzolhatják Németország politikai térképét. Ebből kiindulva meghatározó lehet az ellenzéki radikális jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) párt szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
Tombol a háború Oroszország kapujában, Belgorodban is vészhelyzetet hirdettek - Híreink az ukrán frontról szerdán

Tombol a háború Oroszország kapujában, Belgorodban is vészhelyzetet hirdettek - Híreink az ukrán frontról szerdán

Egy kicsit megint lelassult az ukrán hadsereg kurszki támadásának dinamikája, de keleti irányba, Giri felé, illetve északra, Lgov felé, továbbra is nyomulnak az ukrán csapatok. Közben a szomszédos Belgorod megyében vészhelyzetet hirdetett a terület kormányzója az Ukrajna területéről érkező támadások miatt. Nincs jele annak, hogy Oroszország megtámadása egyelőre célravezető lett volna: a Donbaszban folytatódik Toreck bekerítése, Pokrovszkhoz pedig egyre közelebb kerülnek az orosz rohamcsapatok. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború szerdai eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×