eur:
398.56
usd:
365.46
bux:
0
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
Nyitókép: Magyar Közút

Durrdefekt után repült az autó a trélerről az M0-son – videó

A Magyar Közút szerint kész csoda, hogy mindenki sértetlenül megúszta azt a balesetet, ami a múlt hétvégén történt az M0-s autóúton.

Múlt szombaton reggel az M0-s autóút szigetszentmiklósi mérnökségi szakaszán egy külföldi autószállító tréler a külső sávban haladva durrdefektet kapott. A teherautó azonnal irányíthatatlanná vált és az elválasztósáv betonelemeibe csapódott. Az ütközés akkora erejű volt, hogy a trélerről egy autó átrepült a szemközti oldal belső sávjába – írja a közösségi oldalán a Magyar Közút.

A bejegyzés szerint „kész csoda”, hogy a balesetben senki nem sérült meg és mindenki el tudta kerülni az ütközést, a repülő autóval szemben és a tréler mögött is. Többen nagyon profin, jól reagáltak a nem mindennapi helyzetben, ezt megerősítette a drivingcamp Hungary vezető trénere is: „Valóban hatalmas szerencséje volt az autósoknak, de ki kell emelni több olyan pozitívumot, ami miatt sikerült elkerülniük a balesetet. Az biztosan megállapítható, hogy a sofőrök az utat figyelték és a vezetésre koncentráltak. Másrészt képben voltak a járművük tudásával és képességeivel, nem kormányozták túl az autókat, profi kikerülő manővereket láthattunk tőlük” – nyilatkozta az eset kapcsán a közútkezelőnek Csörgő László.

Az ütközés következtében nemcsak a trélerben és a szállított járművekben keletkezett kár: 7 darab betonelem, 28 méter betonalap, 28 méter burkolt vízelvezető árok, 44 méter fénytörő háló és 10 darab hálótartó oszlop. Ezen kívül 1000 négyzetméternyi felületen kellett takarítási munkákat is elvégeznünk.

Adódik a kérdés, hogy fel lehet-e készülni ilyen esetekre? Nagy valószínűséggel nem – olvasható a közút posztjában –, rengeteg múlik a szerencsén, de azért az autósok pár aprósággal tudják a baleseti kockázatot csökkenteni: vezetés közben csak és kizárólag a vezetésre koncentrálnak, az utat és a forgalmat figyelik, betartják a sebességhatárokat és alkalmazzák a jobbra tartást. Lehet pont ezen múlik, hogy valaki megmeneküljön egy hasonló helyzetből – zárul a bejegyzés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×