eur:
392.05
usd:
361.89
bux:
73598.4
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
Lázár János építési és közlekedési miniszter érkezik a MÁV Zrt. igazgatóságának és felügyelőbizottságának alakuló ülésére a MÁV budapesti székházban 2023. május 15-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Lázár János 200 ezer forintos bérkiegészítéssel mond köszönetet a MÁV-osoknak

A nagy hőségben mutatott kitartó munka eredményeképp augusztus 15-ig, nettó 200 ezer forint, egyszeri, SZÉP-kártyára utalt összeggel szeretne köszönetet mondani a MÁV-csoport 33 ezer dolgozójának Lázár János.

Az építési és közlekedési miniszter hétfő reggeli Facebook-bejegyzésében írt arról, milyen fennakadásokat okozott az elmúlt hetek nagy hőhulláma a közlekedésben. Ugyanakkor szerinte „nincs az a kánikula, amit a MÁV-os kollégák ne bírnának ki”.

Ismét utalt a korábban már belengetett teljes vasúti és autóbuszos közlekedés megújítására, amelyet egy 10 éves fejlesztési program keretében kezdtek meg.

„Mozdony- és buszvezetők, jegyvizsgálók, pályamunkások, forgalmisták, karbantartók és szerelők - a MÁV csoport fizikai munkát végző munkatársai, akik forróság ide, lepusztult géppark oda, mégis mozgásban tartják az országot. Ennek a több mint 33 ezer kollégának a kiváló munkájukért járó fizetésüket kiegészítve, augusztus 15-ig, nettó 200 ezer forint, egyszeri, SZÉP-kártyára utalt összeggel szeretnénk köszönetet mondani” – fogalmazott Lázrá János.

Ez egy rendkívüli intézkedés, ami persze nem a megoldás – teszi hozzá a miniszter, kimelvel: a valódi és tartós megoldás a 10 éves vasútfejlesztési stratégia végrehajtása, amitől jobb lesz az utasnak és jobb a MÁV-osoknak.

Címlapról ajánljuk
Vámosi Péter: a Red Bullnál a fejetlenség, a McLarennél a stratégiahiány okozza a legfőbb gondot
forma–1

Vámosi Péter: a Red Bullnál a fejetlenség, a McLarennél a stratégiahiány okozza a legfőbb gondot

A távozófélben lévő főtervező, Adrian Newey nem sokat foglalkozik már az autókkal, ami fokozza a problémákat a Red Bullnál – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. Vámosi Péter arról is beszélt, hogy bár jelenleg a McLaren autói a legjobbak a teljes Forma–1-es mezőnyben, versenyzőik kevés kockázatot vállalnak, ami nagy gátja az igazi áttörésnek.

Újabb szabotázsakció Franciaországban – káosz jöhet a távközlésben

Az éjszaka folyamán Franciaországnak újabb szabotázsakciókkal kellett szembenéznie, az ország hat régiójában hajnali 1 és 3 óra között több távközlési szolgáltató kábeleit vágták el. Párizs és az olimpia nem érintett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×