eur:
392.38
usd:
361.36
bux:
0
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
A megnyílt pesti alsó rakpart egy szakasza a Jane Haining rakparton 2023. június 17-én. Ismét korzóként, köztérként használható hétvégenként a pesti alsó rakpart. A nyitóhétvégén kiállítással, zenével és gyerekprogrammal várják az érdeklődőket.
Nyitókép: Soós Lajos

Közel egy hónapra kitiltották az autósokat az egyik budapesti rakpartszakaszról - térkép

A BKK közlése szerint július 26. péntektől augusztus 15-ig a gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utca között.

Idén nyáron is közel egy hónapra megnyitják Budapest egyik legszebb panorámájú közterét a pihenni, mozogni és kikapcsolódni vágyók számára. Július 26. péntektől – a már megszokottnak mondató hétvégi megnyitáson túl, ami a Margit híd és az Erzsébet híd közötti szakaszt érinti – három héten át, augusztus 15-ig a gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők vehetik birtokba az Eötvös tér és az Erzsébet híd (Irányi utca) közötti Pesti alsó rakpartot.

Erre az útszakaszra július 26-tól a lezárás végéig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők.

A Pesti alsó rakpartot legegyszerűbben a Hungária-körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban gépjárművel közlekedőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolja a Budapesti Közlekedési Központ. Hétvégente továbbra is a Margit híd-Erzsébet híd (Irányi utca) között lehet autómentes környezetben élvezni a Duna közvetlen közelségét.

A megnyitás kezdetét idén a Nagykörúton zajló vágányfelújítás ütemei, a végét pedig az augusztus 20-i állami szervezésű ünnepségsorozat helyszínigénye jelöli ki, írta a BKK.

Mint a BKK Info közúti információs oldalán olvasható, a lezárás pénteken hajnali 4-kor lép életbe, és augusztus 15-én 23 óráig tart.

A lezárás ideje alatt a megnyitott rakpartszakaszon számos kulturális program is várja az érdeklődőket.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×