eur:
391.93
usd:
361.32
bux:
72858.98
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
Vibratory asphalt roller compactor compacting new asphalt pavement. Road service repairs the highway
Nyitókép: Andrey Grigoriev/Getty Images

Felbolydul Békés élete

A nyár végén megkezdődhet csaknem félszáz utca aszfaltozása Békésen – közölte a város polgármestere.

Kálmán Tibor (Fidesz–KDNP) elmondta, a belterületi utak aszfaltozására az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből elnyert 1 milliárd 60 millió forintból 47 utca kap szilárd burkolatot, ebből ötöt újraaszfaltoznak. Ez Békés eddigi legnagyobb egységes útburkolati beruházása – emelte ki.

A csaknem 18 ezer lakosú város vezetője hozzátette, a nyílt közbeszerzési eljárás nyertese a Duna Aszfalt Kft. lett, a szerződéskötés nyolc nap múlva várható, utána körülbelül két hét van a munkaterület átvételére. A kivitelezés 2–4 hónap alatt fejeződhet be.

A településvezető közölte: még megközelítőleg ugyanennyi utcát kell aszfaltozni, ha azokat is beleszámolják, amelyek burkolata nem megfelelő állapotú, ezért még az elkövetkezendő ciklusban is dolgozni kell ezen.

Kálmán Tibor kitért arra, hogy további két, a TOP Plusz program keretében megvalósuló beruházásról is döntés született. A képviselő-testület ülésén határoztak arról, hogy az elnyert 120 millió forintos támogatás mellé 21 millió forintot többletforrásként biztosítanak a Teleky utcai tagóvoda tornaszobájának kialakítására. Itt a kivitelezést a Békés-Vill Kft. végzi majd.

A Prizma Build Zrt. pedig azt a 650 négyzetméteres, több egységből álló ipari csarnokot építi majd meg, amelyre 300 millió forintot nyertek el a TOP Pluszból. A korábban megépített inkubátorház is telt házzal üzemel, ahogy az előzetes egyeztetések alapján az új csarnok is megtelik majd – mondta a polgármester.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 26. 09:42
×
×
×
×